We hebben al wat klassiekers voorbij zien komen en dit is weer zo’n onmisbaar item voor ieders klerenkast. Deze week hebben we het over de sneaker. Deze sportschoen is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken en verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren, precies waar wij van houden in een schoen!

Zo draag je ze

Elke outfit die je wat wilt afkleden of wat stoerder wilt maken, is geschikt voor een goed paar gympen. Zo staan ze altijd goed onder een paar skinny jeans, maar gaan ze ook geweldig gecombineerd met een jurkje of rokje. Tegenwoordig kan de sneaker vrijwel altijd en overal en zijn ze geschikt voor zowel dames als heren van zo’n beetje alle leeftijden.

sneakers

Waar moet je op letten?

Er zijn er zoveel om uit te kiezen en als je een beetje bent zoals ik, vul je je kast het liefst aan met meerdere verschillende paren. Om een fijn paar op de kop te tikken en vervolgens te dragen, kun je letten op een aantal dingen:

  • Basic of kleurrijk; de keus is aan jou en tegenwoordig eindeloos. Wit, zwart of een combinatie daarvan kan met werkelijk alles. De Adidas Superstar is niet voor niets al jaren dé sneaker die iedereen wilt hebben. Maar een kleurrijk paar kan de perfecte manier zijn om elke outfit op te leuken.
  • Goed gestrikt; coole ‘patta’s worden natuurlijk ook cool gestrikt. Kijk hier eens voor originele mogelijkheden.
  • Psst… extra tip; gezegend met een niet al te groot voetje en op zoek naar een nieuw paar sneakers? Kijk ook eens op de jongensafdeling. Bij veel merken zoals Nike, Vans en New Balance loopt de maatvoering hier wel door tot en met maat 39. Zo scoor jij een fantastisch paar voor minder.

Shop sneakers