Animal prints zijn al zo lang ik mij kan herinneren in fashion. Leopard print oftewel panterprint is zo’n fijn fashion printje. Het is een print dat nooit out of style gaat en een echte klassieker in je garderobe. Hoewel het dit jaar de beurt is aan de zebra print ga ik het in dit artikel hebben over de altijd goed: panterprint!

De altijd goed: panter print

Foto: Laantje.com

Zo draag je panterprint

Ik ben dol op het printje, maar ik kan me goed voorstellen dat je geen idee hebt hoe je het leuk kunt dragen in een look. Het is namelijk naast een fashionable printje ook een tricky print. We willen geen Nel Veerkamp/Kim K. taferelen, daarom een aantal fijne styling tips!

  • Begin met panter print accessoires zoals een tasje of een riem. Dit zijn de perfecte tools om een simpele outfit een boost te geven. Schoenen met het printje zijn ook een superleuke toevoeging aan je outfit en je hebt ze in allerlei soorten. Van sneakers tot panter print laarsjes.
  • De luipaard jas is echt de musthave van deze winter en het is ook gewoon een bad ass fashion jas. Persoonlijk vind ik hem het mooist over een all black outfit, lekker stoer en sophisticated.
  • Zelf heb ik een leopard blazer en deze draag ik graag met mom jeans en een wit T-shirt eronder. Sneakers als Adidas Stan Smith of lage All Stars eronder en je hebt een casual chic outfit geschikt voor een dagje kantoor of stad.
  • De all-time fashion favoriet: de luipaard broek. Verschillende fashion bloggers stijlen deze broek vaak met een oversized knit en comfy sneakers. Je hebt de perfecte lazy weekend outfit mét een leuke fashion twist. Love it!

Waar je op moet letten:

De kleur: je hebt panter print in verschillende kleuren. Kies voor de meest gangbare kleuren: bruin/camel met zwart. Zwart/wit is een goede tweede optie.

De lengte: vooral bij nauw aansluitende kledingstukken zoals een rokje of jurkje is het belangrijk dat het niet te kort is. Daarmee vermijd je dat het ietwat sexy printje ordinair wordt.

De fit: hangt heel erg af van het soort panter print item. Een jas kan prima oversized, maar een broek vind ik toch het mooist als die fitted is zodat je hem makkelijk kan combineren met oversized items en op kunt jazzen met heels of loafers.

De key bij het combineren van panter print is: houd het simpel. Combineer het printje met je fijnste basics en je rockt het als een echte fashion  chick :)!

Shop panter print