In de herfst en winter besteden we vaak minder aandacht aan onze voeten. Ze zitten verstopt onder dikke sokken of verpakt in warme laarzen. Toch is het belangrijk om ook tijdens de koude periode juist goed voor je voeten te zorgen. Goede voetverzorging kan vervelende klachten op lange termijn voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om af en toe een rustmomentje voor jezelf in te plannen. Tijd om te ontspannen! Volg het onderstaande stappenplan om verzekerd te zijn van mooie en verzorgde voetjes.

Stap 1: Investeer in goede schoenen

Goede schoenen zijn een must! Je maakt waarschijnlijk niet wekelijks tijd vrij voor uitgebreide voetverzorging, maar loopt wel iedere dag op je schoenen. Het is daarom belangrijk om te investeren in comfortabele schoenen van hoge kwaliteit. Alleen op deze manier kun je lang genieten van jouw goed verzorgde voeten. Let bij het aanschaffen van nieuwe schoenen op de volgende punten:

 • Het voetbed is comfortabel en ondersteunend
 • Het materiaalgebruik is hoogwaardig
 • De schoen omsluit de voet optimaal
 • De wijdtemaat past bij jouw voeten
 • De zolen zijn niet te glad of te hoog
 • Je schoenen voor dagelijks gebruik hebben geen hoge hakken

Investeer in goede schoenen

Stap 2: Verwijder nagellak en pleisters

Dan is het nu tijd voor de voetverzorging! Bereid jouw voeten eerst voor. Verwijder de nagellak van de teennagels en haal eventuele pleisters van de voeten. Zijn je voeten erg vuil of zanderig? Spoel ze dan eerst even af voordat je het voetenbadje instapt.

Stap 3: Maak een voetenbadje

Bereid een voetenbad voor met lekker warm water en een essentiële olie. Je kunt ook verse kruiden, speciale bruistabletten of wat soda toevoegen aan het water. Zorg ervoor dat je ontspannen kunt zitten en laat de voeten ongeveer 10 minuten weken.

Maak een voetenbadje

Stap 4: Scrub de voeten

Maak de voeten heerlijk zacht met een scrub. Heb je geen voetscrub in huis? Dan kun je deze gemakkelijk zelf maken met wat olie en zeezout. Maak de voeten vervolgens droog en verwijder indien nodig de eeltplekken.

Stap 5: Verzorg de nagelriemen

Masseer een beetje nagelriemcrème of nagelolie op de nagelriemen. Duw daarna voorzichtig de nagelriemen naar achteren met gebruik van een bokkenpootje. Als het niet goed voelt, kun je deze stap overslaan en de nagelriemen alleen even masseren.

Stap 6: Knip en vijl de nagels

Knip en/of vijl de teennagels tot je de gewenste lengte en vorm hebt bereikt. Te lange nagels kunnen irritaties veroorzaken. Zeker wanneer de voeten in de herfst en winter zijn ingepakt in warme schoenen in plaats van open sandaaltjes.

Stap 7: Lak de teennagels

Lak de teennagels

Geef jouw voeten de finishing touch met nagellak. Maak gebruik van een tenenspreider om het lakken eenvoudiger te maken. Ga jij voor een opvallend kleurtje of een transparante lak? Een aantal mooie herfstkleuren zijn:

 • Chocolade bruin
 • Wijnrood
 • Mosgroen
 • Pompoen oranje
 • Nude tinten

Stap 8: Breng voetencrème aan

Sluit jouw pedicure af met een verzorgende en hydraterende voetencrème. Laat het even intrekken voordat je de warme sokken aantrekt.

Met de juiste voetverzorging doe je jezelf een groot plezier en kun je nog meer genieten van jouw mooie nieuwe herfst- en winterschoenen!