Iedereen vindt het zo nu en dan heerlijk om de hele dag in een pyjama op de bank te liggen en series te kijken. Nu leren we niet alleen van de lessen op school, maar ook van de ervaring van anderen of dit nu in het echt of via de televisie is, want er zijn genoeg lessen die we kunnen leren van series. Onthoud de volgende lessen als je niet bezig bent met werk of met school en een dagje lekker geniet van Netflix.

Niet iedereen verdient je tijd en tranen – Sex and the City

Als er iemand is die ons deze les kan leren, dan is het Carrie wel. Haar eeuwige knipperlicht relatie met John James Preston alias ‘mister Big’ was een rollercoaster van emoties. Ondanks dat ze uiteindelijk toch nog getrouwd zijn, heeft Carrie laten zien dat mister Big haar tijd en tranen niet altijd heeft verdiend.

Je hoeft niet altijd sterk te zijn – Scandal

Een van de sterkste vrouwen in tv-series is Olivia Pope, maar juist zij leert ons dat we niet altijd sterk hoeven te zijn. We doen iedere dag ons best om sterk te zijn, maar soms is het goed om ook eens kwetsbaar te zijn en je tranen de vrije loop te laten.

Je kan alles – The Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy leert ons dat je alles aan kunt, zolang je de tijd ervoor neemt en positief blijft. Positiviteit brengt je namelijk altijd het verst, dus stap met die glimlach naar buiten en je kunt de hele wereld aan.

De waarde van vriendschap – Friends

Friends was en is voor veel mensen nog altijd dé favoriete tv-show. Als er een serie is die ons heeft geleerd dat vriendschap heel waardevol is, dan zijn het Ross, Chandler, Joey, Rachel, Monica en Phoebe. Echte vrienden zijn er in goede en in slechte tijden en dat is iets wat Friends je meerdere malen laat zien.

Schoonheid vind je niet alleen in uiterlijkheden – Grey’s Anatomy

De dokters van Grey’s Anatomy leerden ons dat ‘mooi zijn’ niet alleen betrekking hoeft te hebben op je uiterlijk en dat je best slim en mooi tegelijk kunt zijn, zelfs als je helemaal niet de intentie hebt om mooi te zijn. Intelligentie is de nieuwe schoonheid.