Probeer jij graag nieuwe kapsels uit? Dan ben je vast vaak op zoek naar nieuwe inspiratie. Je vraagt jezelf misschien wel af wat op dat moment populaire haartrends zijn. Als je graag zou willen weten wat de haartrends van 2021 zijn, ben je hier helemaal op de juiste plaats. Lees snel verder, want wij zetten ze voor je op een rij!

Veel volume

Een van de haartrends van 2012 is veel volume. Het kan dit jaar niet genoeg zijn met het volume in je haar. Vaak moet je hier wel iets voor doen, want niet iedereen heeft het geluk om zelf al volume in het haar te hebben. Gelukkig zijn er genoeg shampoos en haartools die jou erbij kunnen helpen om volume in je haar te krijgen. Dit jaar geldt: hoe voller, hoe beter!

Wetlook haar

Deze haartrend is niet helemaal nieuw, want we zien deze al een tijdje. Toch is het ook in 2021 weer een blijvertje: de wetlook haar. Het is dus helemaal geen ramp als je dit jaar met nat haar de deur uitloopt, want het is juist helemaal hot.

Naturel

Nu we al een tijdje in lockdown zitten, is de kans groot dat je niet vaak bezig bent geweest met je haar met je stijl- of krultang. Als je toch niet de deur uit hoeft, hoef je namelijk niet al te veel tijd aan je haar te besteden. En ook na de lockdown ziet het eruit dat dit geen probleem is. Een van de nieuwe kapsels van 2021 is namelijk gewoon lekker naturel. Mocht je heel veel last hebben van pluis, zou je natuurlijk wel gebruik kunnen maken van enige haardproducten. Je mag dit jaar in ieder geval gerust je stijl- en krultang wat vaker laten liggen!

Zachtere balayage

Een van de populairste haartrends van 2021 voor dames is toch wel de zachte balayage. Grote kans dat de naam balayage niet onbekend voor je klinkt. Echter gaan we deze haartrend dit jaar iets anders zien, namelijk iets zachter. Hierdoor creëer je een zachte en natuurlijke look. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat je deze balayage op deze manier minder hoeft bij te houden dan bij een fellere balayage. 

Het bobkapsel

We zagen deze trend de afgelopen jaren al steeds populairder worden en ook dit jaar is de trend zeker weer aanwezig: het bobkapsel. Korte kapsels zijn in 2021 helemaal hot en zeker het proberen waard als je graag eens wat nieuws probeert. 

Pony

Pony’s zijn dit jaar weer helemaal terug van weggeweest. En dan vooral de laagjes pony gaan we dit jaar veel zien. Een groot voordeel is dat deze laagjes pony geschikt is voor zowel stijl als krullend haar. Als je graag wilt experimenteren met een nieuw kapsel, is de pony dus zeker een aanrader.

Grijs

Deze trend hoorden we de afgelopen tijd al steeds meer voorbijkomen: grijs haar. Dit belooft dit jaar dan ook zeker een trend te worden. Waar je bij grijs haar misschien denkt aan ouderlijk, is niets minder waar. Grijs haar kan namelijk ontzettend mooi staan op iedere leeftijd. Grijs haar zien we vooral in de richting van blond en zilver, maar ook de donkere kant wordt steeds meer on trend. Als jij graag een opvallende look wilt uitproberen, kun je deze haartrend zeker in je achterhoofd houden!

Zijscheiding

Hoewel het even leek alsof de zijscheiding uit het straatbeeld verdween, gaan we deze trend in 2021 weer regelmatig zien: de zijscheiding. Je kunt een zijscheiding bij zowel stijl als krullend haar proberen. 

Natuurlijke, uitgekamde krullen

Gelakte krullen hoeven dit jaar niet meer, want natuurlijke krullen zijn helemaal on trend. Hiermee bedoelen we dan ook de eigen gekrulde lokken, maar dan iets meer uitgekamd. Deze trend is dan ook een groot voordeel voor de dames met krullen, want het scheelt je een hoop tijd als je gewoon met je natuurlijke bos haar de deur uit kunt lopen. Heb je veel last van pluis als je jouw krullen uitkamt? Gebruik dan enige haarproducten om dit te voorkomen.

Hoge knot

Draag jij jouw haar het liefst vast? Goed nieuws, want de hoge knot is dit jaar helemaal on trend. Dit is niet alleen stijlvol, maar het is ook een makkelijk en comfortabel kapsel. Als jij jouw haar dus het liefst vast draagt, kun je de hoge knot zeker in gedachten houden dit jaar!

Al met al zijn er dus weer een hoop haartrends voor dames dit jaar. Als jij het leuk vindt om zo nu en dan eens wat nieuws te proberen met je kapsel, zijn bovenstaande trends zeker de moeite waard. Met deze bovenstaande kapsels loop jij er namelijk helemaal hip bij dit jaar!