Je herkent het vast wel: je hebt haast maar wilt wel nog even je haar goed doen. Dan kun je natuurlijk niet altijd met een krultang of stijltang aan de gang, want dit kost je in veel gevallen veel te veel tijd. Zeker als je haast hebt is dit niet te doen. Ook even je haar föhnen kost vaak meer tijd dan je had gehoopt. Maar hoe kun je er én verzorgd uit zien én snel de deur uitlopen? In dit artikel bespreken wij de snelle en makkelijke kapsels die je kunt toepassen als je haast hebt. Als het dus regelmatig voorkomt dat jij ’s ochtends haast hebt, lees dan snel verder. 

Maak een paardenstaart

Wil je snel met een verzorgd kapsel de deur uitlopen? Dan is het maken van een paardenstaart een goede optie. Een paardenstaart is heel erg makkelijk om te maken, dit heb je binnen no time gedaan. Er zijn meerdere varianten van de paardenstaart die je kunt gebruiken. Denk hierbij maar eens aan de hoge of lage paardenstaart. Deze varianten geven wellicht toch net een beetje extra in vergelijking met een normale paardenstaart. Wat ook leuk is om te doen, is een paardenstaart maken met enkele plukjes eruit. Dit kan leuk staan en is ook zo gedaan. Een paardenstaart behoort dus hoe dan ook tot de snelle en makkelijke kapsels, voor zowel iets korter haar als voor lang haar!

Maak een lage knot

Als je snel klaar wilt zijn en er verzorgd bij wilt lopen, is de lage knot een goede optie. Dit is een van de meest snelle haarstijlen/opsteekkapsels en staat daarentegen ook nog heel leuk. Dit kapsel is perfect voor dames met lang haar. Ben je benieuwd hoe je deze knot gemakkelijk maakt? Doe je haar eerst vast in een lage paardenstaart. Hierna draai je de staart dan rond zichzelf en kun je het vastzetten met speldjes: voilà, die lage knot is zo geregeld!

Maak een messy bun

Als je haast hebt, is de messy bun een echte aanrader. Dit is dan ook zeker een van de makkelijkste haarstijlen ooit. Je hoeft hier enkel je haar omhoog te gooien in een knot. Als je de knot een beetje groot maakt, kun je het een beetje losse maken en eventueel nog vastzetten met wat speldjes. Heel simpel en het ziet er vaak ook nog leuk uit: ideaal!

Maak een makkelijke vlecht

Ook de makkelijk vlecht valt onder de leuke en makkelijke haarstijlen. Het is dan ook echt een perfect kapsel voor als je weinig tijd hebt. Het is vooral heel geschikt als kapsel als je vaker vlechten maakt, want dan heb je dit echt zo gedaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een rechte vlecht of schuine vlecht. 

Als je goed bent in vlechten, kun je ook meerdere kleine vlechtjes door je haar heen vlechten. Wanneer je vaker bezig bent met vlechten, hoeft dit namelijk maar weinig tijd te kosten. Als je echter niet gewend bent om te vlechten, is het wellicht eerst goed om het eens te proberen wanneer je hier wel tijd voor hebt. Als vlechten jou namelijk nog niet zo goed lukt, is dit natuurlijk niet verstandig om te proberen als je haast hebt. Zorg dat je het eerst onder de knie krijgt, zodat je het daarna als een snel en makkelijk kapsel kan gebruiken. De makkelijke vlecht is namelijk een van de meest snelle en makkelijke haarkapsels, vooral voor halflang of lang haar. Deze look is dus zeker het proberen waard.

Gebruik haaraccessoires

Iets dat ook een goed idee kan zijn, is gebruik maken van haaraccessoires. Dit is geschikt voor ieder kapsel en is ontzettend makkelijk om te doen. Bij leuke haaraccessoires kun je denken aan bijvoorbeeld een haarclip, haarklem, haarband of speldjes. Door haaraccessoires te gebruiken ben je snel klaar en heeft jouw kapsel toch net dat beetje extra, waardoor het helemaal niet lijkt alsof jij even haastig je haar gedaan hebt. Door middel van haaraccessoires maak jij een van de meest makkelijke kapsels voor zowel los haar, kort haar en halflang en lang haar. 

Mocht je dus weinig tijd hebben maar nog wel je haar moeten doen, ben je met deze snelle en makkelijke haarstijlen binnen no time klaar. Door gebruik te maken van een van deze haarstijlen kun je toch met een verzorgd kapsel de deur uitlopen en hoef je jezelf dus niet druk te maken dat jouw haar er die dag niet best uitziet.