Door onze onhandigheid komt het nog wel eens voor dat we vlekken in onze kleding maken. Alleen is het niet in ons voordeel dat de ene vlek er makkelijker uit te krijgen is dan de ander. Zeker met kleine kinderen kan het nog wel eens voorkomen dat je groene grasvlekken in kleding krijgt. Met deze tips hieronder is het voor jou appeltje-eitje om de grasvlekken te verwijderen.

Pure alcohol

Een wondermiddeltje als het gaat om grasvlekken verwijderen, is pure alcohol. Doe de alcohol op een doekje en dep het op het desbetreffende kledingstuk. Let erop dat je niet gaat wrijven. Dit zorgt er juist voor dat de grasvlek erger wordt en het er nog moeilijker uit te krijgen is. Nadat de alcohol is ingetrokken kan je het item in de wasmachine doen. Doe een schepje zuurstofbleekmiddel bij het gewone wasmiddel om de waskracht te versterken. En voilà de grasvlek is verdwenen.

Fact: Sterilon is een gouden tip om grasvlekken uit kleding te verwijderen. Alleen jammer genoeg is dit middeltje vorig jaar uit de handel gehaald. Wellicht heb jij dit product nog achterin je medicijnenkastje staan en kan het nog goed van pas komen.

Afwasmiddel

Geloof het of niet maar met afwasmiddel is de grasvlek zo verholpen. Bij deze tip mag je dan wel weer wrijven maar wel erg voorzichtig. Nadat je dit hebt gedaan kun je het kledingstuk op je normale wasprogramma wassen.

Groene zeep

De meeste afwasmiddelen bevatten al groene zeep maar als dat niet het geval is, kun je dit nog apart op de grasvlek aanbrengen. Deze truc werk eigenlijk hetzelfde als met het afwasmiddel. Wrijf met de groene zeep op de vlek. Laat het even intrekken, na een tijdje zie je al snel dat de grasvlek minder is geworden. Hierna kun je het item ook weer op je normale wasprogramma wassen. Een aanrader is wel op minimaal veertig graden.

Wees er snel bij

De beste tip als het gaat om grasvlekken verwijderen is dat je de vlek snel moet behandelen. Wacht er niet een paar uur mee als je de vlek al hebt gezien. Hoe langer jij ermee wacht, hoe moeilijker de vlek er uit te halen is. Als je de vlek meteen aanpakt, is het nog niet helemaal in de stof getrokken en kan jij nog lang genieten van je favoriete blouse ;).