Dromen we stiekem niet allemaal van een luxe kledingkamer? Een ruimte die helemaal is omgetoverd tot een grote inloopkast. Vol met jassen, broeken, schoenen en allerlei accessoires. Zie je het al voor je? Sterker nog: ben je van plan om zelf zo’n prachtige kledingkamer in te richten? Dan hebben wij nog een aantal goede tips voor je! Je leest ze in het onderstaande artikel.

Creëer genoeg opbergruimte

Opbergruimte is het belangrijkste aspect van een kledingkamer. Je kunt ervoor kiezen om een kledingkast op maat te laten maken, zodat je zelf precies kunt bepalen hoe de indeling wordt. Er zijn natuurlijk ook budget-vriendelijke opties waarmee je een mooi resultaat behaalt. Het belangrijkste is dat je er zo veel mogelijk items in kunt opbergen. Heb je veel schoenen? Maak dan een speciale schoenenkast. Puilt jouw kledingkast uit van de jurkjes? Zorg er dan voor dat er genoeg kledingroedes aanwezig zijn om ze op te hangen. Pas de opbergruimte aan op jouw spullen.

Houd het simpel en functioneel

We begrijpen dat je er een indrukwekkende en stijlvolle kamer van wilt maken. Maar het is belangrijk om hierbij de hoofdfunctie (opbergruimte) niet uit het oog te verliezen. Houd de basis simpel en functioneel. Bedenk hoe je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt. Richt je daarna pas op de aankleding van de kledingkamer.

Zorg voor goede verlichting

Hoe meer daglicht er in de kledingkamer binnenkomt, hoe beter. Helaas is er niet altijd een groot raam aanwezig. En ook in de wintermaanden kun je minder lang genieten van het natuurlijke licht. Besteed daarom aandacht aan de algemene verlichting. Je doet er goed aan om LED inbouwspots hier te kopen bij Budgetlight – dé webshop voor topkwaliteit LED verlichting. LED spots zijn modern, energiezuinig en gaan erg lang mee. Met een paar spots in het plafond kun je altijd genieten van helder licht. Kies voor een kantelbare variant zodat je zelf de ideale positie kunt bepalen.

Gebruik een grote spiegel

Een grote spiegel mag absoluut niet ontbreken in de kledingkamer. In een kleine ruimte kun je de spiegel bevestigen aan de muur of kiezen voor kastdeuren met spiegels. Als er genoeg plek over is, is een grote staande passpiegel een luxe toevoeging.

Maak het gezellig met woonaccessoires

Als de indeling helemaal klaar is, maak je de kledingkamer af met persoonlijke accessoires. Dit is het moment om los te gaan! Maak gebruik van mooie materialen, je favoriete kleuren en originele items. Planten, posters en mooie parfum flesjes doen het altijd goed.