Een oude spijkerbroek of pantalon is eenvoudig om te toveren tot een korte broek. Ben je een bepaalde lange broek zat of wil je graag lekker bezig zijn met kleding dan is een korte broek zelf maken een goed begin.

Het is eenvoudiger dan je denkt…

Korte Broek Zelf Maken

Verschillende Soorten Korte Broeken

Voordat je de pijpen van je lange broek gaat inkorten is het slim om te kiezen wat voor soort korte broek je wilt hebben. Er bestaan namelijk een aantal verschillende korte broeken. De ene langer dan de andere.

Hieronder vind je een lijst met een de meest voorkomende soorten korte broeken met hun gemiddelde lengte:

Hotpants: Zoals je wellicht weet zijn hot pants heel kort. Ze accentueren de billen en de benen. Hot pants kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen.

Hele Korte Broek

Middellange korte broek: Zoals als de naam als zegt zijn middellange broeken, middellang. Het is een vrij standaard formaat korte broek. Ook geschikt voor mannen.

Middellange Korte Broek

Bermuda: De bermuda korte broek is een driekwart broek. De pijpen vallen net boven de knieën. Je kunt een bermuda bij zowel informele of meer formele gelegenheden dragen.

Bermuda Korte Broek

Ideaal om een bermuda aan te trekken in de zomer als je naar het werk gaat.

Korte Broek Met Plooien: Een lieve uitstraling kun je creeeren met een korte broek met plooien.

Korte Broek Met Plooien

Broek Kiezen Waarvan Je Een Korte Broek Wilt Maken

In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen welke broek met lange pijpen je wilt inkorten en je een korte broek van wilt maken.

Een goede keuze is om een broek te kiezen waar de onderkant van je pijpen al flink versleten zijn. Als je deze versleten zijn en niet jou look is kun je deze broek gebruiken om er een korte broek van te maken.

Als er een wijnvlek op je broek is gekomen en je hebt geen zin gehad om deze met allerlei trucs te verwijderen kun je deze ook hergebruiken door er een korte broek van te maken.

Wat ook nog een optie is om een nieuwe broek te kopen met lange pijpen. Misschien kun je maar niet het model korte broek in jouw stijl niet vinden. Dan kun je ook een lange broek kopen en deze zelf in korten.

Als je zelf een broek met lange pijpen gaat kopen om in te korten kun je het beste twee maatjes te groot kopen. Een korte broek die net even wat losser dan je normale maat voelt comfortabeler aan en snijdt niet zo in je bovenbenen.

Boyfriend jeans zijn een goede keuze om in te korten tot korte benen.

In alle gevallen lees je hieronder welke stappen je moet doorlopen om een korte broek te creëren.

Materialen Om Een Korte Broek Te Maken

Je hebt de volgende producten en materialen nodig om een korte broek van je lange broek te maken:

  • Meetlint;
  • Textielschaar;
  • Veiligheidsspeld.

Stap 1: Broek Opmeten

Vouw de broek in tweeën, zoals op de foto hieronder. Leg de meetlint aan de bovenkant van de broek, zoals op de foto.

Zorg er voor dat je de broek niet korter knipt dan het kruis.

Broek Opmeten Voor Het Opmaat Knippen

Stap 2: Broekspijpen Korter Maken

Knip de pijpen er af. Probeer het verschil in lengte tussen de twee pijpen zo min mogelijk te houden. Als de schaar sterk genoeg is kun je de twee pijpen tegelijk knippen. Maar als je spijkerbroek gaat inkorten tot een korte spijkerbroek kan dit te lastig blijven voor je schaar.

Broek Korter Knippen

Stap 3: Broekspijpen Rafelig Maken

Je kunt eventueel je korte broek aan de onderkant rafelig maken door een veiligheidsspeld te gebruiken.

korte broekspijpen rafelig maken

Stap 4: Je Nieuwe Korte Broek Afwerken

Naast het rafelig afwerken van je nieuwe korte broek kun je deze ook omslaan en deze dichtnaaien. Net wat voor look je wilt.

Bron (Engelstalig): http://blog.ae.com/2013/08/08/diy-turn-your-aeo-jeans-into-shorts/

Je Korte Broek Een Ripped Look Geven

Naast het afwerken van je pijpen door het om te slaan of rafelig te maken kun je nog een stapje verder gaan.

Je kunt je nieuwe eigen gemaakte korte broek ook een stoerdere uitstraling geven door gebruik te maken van een stanleymes.

Stap-voor-Stap Je Korte Broek Bewerken Voor Stoere Look

Je hebt de volgende materialen en producten nodig om je korte broek te bewerken:

  • Stanleymes;
  • Snijmat;
  • Wasmachine;
  • Pincet;
  • Eventueel schuurpapier.

Stap 1: Leg je korte broek op de snijmat. Maak aan de onderkant van je korte broek horizontale inkepingen, zoals op de foto hieronder. Let er wel op dat de binnenzak niet doorsnijdt.

Korte Broek Insnijden

Stap 2: Om mooie witte accenten in de scheuren te krijgen kun je de broek een keer wassen op een normale stand. Je kunt met een pincet de draadjes los trekken om het extra stoer te maken.

Rafelig Maken Van Je Korte Spijkerbroek

Stap 3: Om je korte broek een nog grovere uitstraling te geven kun je met schuurpapier je broekspijpen een beetje op te schuren.

Bron (Engelstalig): http://stylecaster.com/diy-blogger-spotlight-geneva-vanderzeil-of-a-pair-and-a-spare-plus-how-to-distress-denim-shorts/