Lukt het jou nooit om voor een lange tijd hetzelfde kapsel te houden? Dan kan het leuk zijn om de haartrends in de gaten te houden om te kijken naar wat er op het moment hot is. Met de zomer in het vooruitzicht zijn er weer een hoop leuke haartrends die je zou kunnen uitproberen. Benieuwd naar wat er hip is tijdens de warme zomerdagen? Wij zetten hieronder een aantal haartrends van de zomer van 2022 op een rij, dus lees gauw verder!

De korte bob

Een van de haarmode trends voor de zomer van 2022 is de korte bob. Als jij het leuk vindt om kort haar te hebben, dan is dit dus zeker iets wat je zou kunnen uitproberen. Je kunt de bob stijlen door het steil te maken, maar ook door juist voor wat volume te zorgen. Het is goed te begrijpen dat de korte bob aankomende zomer helemaal hip is, want deze korte haarlook is natuurlijk ideaal voor als het heel warm is!

Half up half down

Een van de haartrends van de zomer van 2022, is ook de half up half down haartrend. Hiermee bedoelen we dat je jouw haar weg uit je gezicht haalt. Je kunt op deze manier blijven genieten van je lange haar, maar zorgt er wel voor dat het niet in de weg zit in je gezicht. Je kunt de ene helft van je haar bijvoorbeeld los laten en de bovenkant in een knot of staart doen. Niet alleen is het fijn dat op deze manier je haar niet in de weg zit tijdens de warme zomerdagen, maar ook ziet jouw kapsel er op deze manier ontzettend leuk uit.

Steil haar

Eigenlijk het hele jaar door een trend, maar ook deze zomermaanden on trend: steil haar. Als je van jezelf al heel steil haar hebt, is dit natuurlijk mooi meegenomen. Indien dit niet het geval is, kun je jouw haar natuurlijk mooi steil maken door een stijltang te gebruiken. 

Pixie haircut

Een van de nieuwe haartrends voor de zomer van 2022: pixie haircut. Bij dit kapsel wordt de achterkant van je haar langer gelaten, maar de voorkant juist korter gemaakt. Op deze manier kun je een stoer kapsel creëren. Het is dan misschien iets compleet anders dan je gewend bent, maar het is deze zomer wel een enorme trend. Zeker het proberen waard als jij het leuk vindt om te varieerden met je kapsels.

Dunne vlechtjes

Wat ook behoort tot de kapseltrends van 2022, zijn de dunne vlechtjes. Deze trend zien we de afgelopen tijd al steeds vaker voorbijkomen en dit lijkt door te zetten in de zomermaanden. Deze ‘baby braids’ zien we vooral veel in de voorste plukken van het haar. Dit kan een speels, zomers effect creëren. Een leuke haartrend voor een normale dag, maar ook ontzettend leuk voor op bijvoorbeeld feestjes of festivals.

Claw clip

Een zeer populaire haartrend is ook de claw clip. Deze multifuctionele haarstijl zorgt ervoor dat jij je haar uit je gezicht kunt houden als het warm is in de zomer. Maar dat niet alleen, want ook zorgt deze claw clip voor een stijlvol kapsel. Dit accessoires kan ongetwijfeld van pas gaan komen aankomende zomer, dus het kan geen kwaad om deze aan te schaffen. Hiermee creëer jij een kapsel die bij iedere gelegenheid past. Naar school, naar je werk of op het strand: de claw clip kan goed van pas komen.

Messy curls

Een haarstijl die ook helemaal hip is in de zomer van 2022: messy curls. Als je deze coupe al van jezelf hebt, is dit dus enorm fijn. Een mooie bos volume is ontzettend trendy en het mag ook zeker lekker rommelig zijn. Als je volume hebt van jezelf, kun je jouw kapper vragen om je haar in veel lagen te knippen. Zo krijg jij een nog mooiere bos met messy curls. Deze look is niet alleen geschikt voor naar je werk of belangrijke afspraak, maar ook op feestjes of op het strand is het ideaal.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er weer een aantal leuke kapsel trends voor de zomer van 2022. Als jij niet de hele zomer lang met dezelfde haarstijl rond wilt lopen, kan het leuk zijn om hiermee te experimenteren. Deze haartrends voor dames zijn helemaal hot en je zult er hiermee ongetwijfeld trendy bijlopen. Door nieuwe haarstijlen te ontdekken, kom je er ook achter wat je wel en niet mooi bij jezelf vindt staan. En op deze manier kun je wellicht meer variëren!