Wauw, je gaat trouwen! Wellicht droom je al van kinds af aan over je bruiloft en nu is dan eindelijk dat moment daar. Je kan vast niet wachten om de zoektocht naar jouw droom trouwjurk te starten, alleen is dat vaak nog lastiger dan gedacht. Wij helpen je daarom graag een handje en hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee het vinden van jouw trouwjurk een makkie wordt.

Hoe vind ik mijn trouwjurk?

#1 Begin op tijd met zoeken

Om jouw zoektocht zo stressloos mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je ruim op tijd begint met oriënteren. Begin ongeveer 11 tot 9 maanden voor je bruiloft met het passen van bruidsjurken. Als jij een half jaar voor je bruiloft nog steeds geen jurk hebt, begint de tijd toch wel echt te dringen. Negen van de tien keer moet een jurk op maat gemaakt worden. De levertijd hiervan is vaak een aantal maanden. Je kan maar beter te vroeg dan te laat beginnen!

#2 Pasvorm

Bedenk, voordat jij je zoektocht begint, wat voor pasvorm jouw jurk moet hebben. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bruidsjurken en kijk welk model het beste bij je figuur past. Als jij hierover van tevoren niet nadenkt, wordt het een aardige opgave om jouw perfecte jurk te vinden. Sluit ook alvast jurken uit die jij absoluut niet hoeft te passen. Wil je graag dat je rondingen mooi naar voren komen? Kies dan bijvoorbeeld niet voor een puffy prinsessen jurk.  Maar welke pasvormen staan nou mooi bij je figuur? Lees het hieronder.

  • Zandloper figuur (brede schouders en heupen): een strapless jurk, dit accentueert je mooiste punten
  • Appel figuur (iets gezetter figuur): een iets los vallende jurk van kant, accenten kan je leggen op mooie details. Kies hierbij voor ruches of kant. Vermijd een zeemeermin model.
  • Peervormig figuur (volle billen en heupen): Een A-lijn jurk is perfect voor jouw figuur. Je accentueert hiermee je mooie rondingen en het is nog steeds erg classy.
  • Plank figuur (weinig taille en rechte heupen): Je hebt weinig rondingen maar deze kan je natuurlijk wel zelf creëren. Kies voor een zeemeermin model en leg hierbij de aandacht op jouw taille.

Extra tip: Doe inspiratie op via Pinterest.

#3 Wie neem je mee?

Het passen van bruidsjurken moet een feestje zijn dus bedenk daarom goed wie je mee wilt nemen. Hoe meer meningen jij naar je hoofd geslingerd krijgt, des te moeilijker het voor jou wordt om een keuze te maken. Weet je bijvoorbeeld dat je nicht een hele andere smaak qua kleding heeft? Laat haar dan thuis. Luister vooral naar je eigen gevoel, wat jij mooi vindt. Het draait immers om jou en jij moet je goed voelen in je sprookjes jurk.

#4 Houd rekening met je aanstaande

Je wilt natuurlijk dat jouw aanstaande man omver wordt geblazen door jouw trouwjurk. Hoor hem daarom stiekem uit over wat hij mooi vindt op het gebied van bruidsmode. Wellicht heeft jouw partner iets heel anders voor ogen dan jij. Desondanks is het jouw keuze maar het is toch de bedoeling dat het voor jullie allebei de mooiste dag van jullie leven wordt? 😉

#5 Geniet van je zoektocht

Je trouwt (als het goed is) maar één keer in je leven dus geniet van ieder moment tijdens de voorbereidingen. Geef sommige taken voor je bruiloft ook uit handen, zodat jij minder stres ervaart. Voor je het weet is het afgelopen en zou je het maar al te graag over willen doen. Heb lol met elkaar en maak mooie herinneringen. Wanneer jij gelukkig bent, straal je dat uit en kan het niet anders dan dat jij gaat schitteren in je bruidsjurk. Goodluck, bride to be!