Als we het over een beugel hebben, denken de meeste mensen al snel aan de orthodontist. Wanneer je als kind een beugel hebt gehad, ben je hier waarschijnlijk vaak genoeg geweest. Staan jouw tanden inmiddels niet meer recht? Dan kun je het hele traject opnieuw ingaan, maar de kans is groot dat je hier niet op zit te wachten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt een beugel nemen zonder tussenkomst van de orthodontist. Hier lees je hoe dit kan.

Kunststof beugels

Wil je niet naar de orthodontist voor een beugel? Dan kun je voor een kunststof beugel van DR SMILE kiezen. Deze kunststof beugels worden ook wel aligners genoemd. Eén van de grote voordelen is dat deze beugels gemaakt worden van transparant kunststof. Hierdoor is het nauwelijks te zien dat je zo’n beugel draagt. Toch zorgen ze er wel voor dat je tanden rechter gaan staan. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, want het is belangrijk dat de tanden stabiliseren in hun nieuwe positie. Om het gewenste resultaat zo snel mogelijk te bereiken, is het van belang dat je de aligners 22 uur per dag draagt.

Kom ik in aanmerking voor aligners?

Aligners bieden uitkomst voor mensen die scheve tanden weer recht willen zetten. Helaas is het niet zo dat iedereen ook in aanmerking komt voor deze kunststof beugels. Eén van de belangrijkste eisen is dat jouw tanden en tandvlees gezond moeten zijn. Heb je gaatjes of is je tandvlees ontstoken? Dan moet hier eerst wat aan gedaan worden voordat je met de behandeling kunt beginnen. Daarnaast is het gebruik van aligners niet mogelijk als je bepaalde medicijnen gebruikt of zwanger bent. Je tandvlees is dan zachter dan normaal, waardoor er sneller ontstekingen kunnen ontstaan. Twijfel je of aligners een goed idee zijn? Overleg dan met je tandart of de klantenservice van DR SMILE.

Kom ik in aanmerking voor aligners

Afspraak inplannen

Kom je in aanmerking voor aligners? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hier zo snel mogelijk mee wilt beginnen. Plan daarom een afspraak in via https://drsmile.nl. Op de afgesproken datum kom je naar de betreffende praktijk, waar je in gesprek gaat met een tandarts. Er wordt ook een analyse van je gebit gemaakt. Dit gebeurt niet door klei- of gipshappen, maar met behulp van een moderne 3D-scanner. Deze scanner kan je gebit nauwkeurig in beeld brengen, waardoor je snel weet wat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen.

Beginnen met aligners

Als je achter het persoonlijke behandelplan staat wat door tandartsen en orthodontisten is opgesteld, begint de behandeling. De productie van de kunststof beugels wordt vervolgens in gang gezet. Deze worden binnen een paar weken bij je thuis afgeleverd. Omdat de positie van je tanden verandert door de aligners, moet je om de veertien dagen een nieuwe kunststof beugel gebruiken. Wanneer jij je hieraan houdt, komen je tanden langzaam maar zeker in de gewenste positie te staan.