Het is vervelend als er wat lipstick op je tanden terecht komt. Kleur op je tanden wil je natuurlijk voorkomen. Mooie witte tanden zijn immers het meest mooi, toch?

In dit artikel vind je tips over hoe je lippenstift op je tanden vermijd.

Lippenstift Op Je Tanden Voorkomen

Voorkomen Dat Er Lipstick Op Je Tanden Komt

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat er geen lipstick op je tanden komt. Beter voorkomen dan genezen.

Hieronder vind je enkele lippenmake-up tips om er voor te zorgen dat er geen lipstick vlekjes ontstaan en op je tanden terecht komt.

Scrub Je Lippen Regelmatig Om Lippenstift Op Je Tanden Te Voorkomen

Als je wekelijks je lippen scrubt zorgt dit er voor dat de dode huidcellen van je lippen verdwijnen. Ook velletjes worden door het exfoliëren verwijdert waardoor je lippen gladder worden.

Doordat je lippen een meer gelijkmatige oppervlak hebben blijft lipstick beter zitten.

Zo wordt de kans op lippenstift op je tanden minder groot.

Gebruik Een Beetje (Concealer) Poeder Om Je Lipstick Te Fixeren

Om te voorkomen dat er lippenstift op je tanden komt is het belangrijk dat je lippenmake-up allereerst op zijn plaats blijft zitten. Breng wat make-up poeder, zoals concealer aan op je lippen voordat je lipstick aanbrengt.

De poeder zorgt er voor dat de lipstick meer houvast heeft op je lippen waardoor vlekken op je tanden minder snel zullen gebeuren.

Gebruik Een Lipliner Om Je Lippen Heen Als Je Geen Lipstick Op Je Tanden Wilt

Een andere manier om lipstick mooi op zijn plaats te laten zitten is door lipliner te gebruiken. Je kunt een lijntje langs je lippen trekken. Maar je kunt ook je gehele lippen invullen met lipliner. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als een (concealer) poeder.

Gebruik Je Vinger Om Overbodige Lipstick Van Je Lippen Te Halen

Een oud trucje om geen lipstick op je tanden te krijgen is door gebruik te maken van je vinger. Ga als volgt te werk

  • Tuit je lippen;
  • Duw je middelvinger naar binnen en zuig er op;
  • Trek je middelvinger uit je mond om de overbodige lipstick van je lippen te halen.

Waarschijnlijk zit er nu nog wat lipstick op je vingers (maar gelukkig niet op je tanden). De kans dat er nu lipstick op je tanden terecht komt in de loop van de dag is een stuk kleiner geworden.

Poets Je Tanden 2x Per Dag Om Lipstick Niet Op Je Tanden Laten Plakken

Waarschijnlijk poets je dagelijks al 2 keer je tanden. Dat is helemaal goed.

Want als je namelijk je tanden niet goed verzorgt vergroot je de kans dat lipstick makkelijker op je tanden blijft hangen. Uiteraard moet je jouw tanden ook poetsen om je tanden witter te houden, geen ziektes op te lopen en gaatjes te voorkomen.

Maar hoe beter je glazuur des te minder kans op lippenstift op je tanden.

Vaseline Op Je Tanden Aanbrengen Om Lipstick Vlekken Te Voorkomen

Je hebt vast wel eens van vaseline gebruikt, laat staan gehoord. De volledige naam is Vaseline petroleum jelly. Het klinkt misschien gek, maar je kunt dit op je tanden smeren om deze te beschermen.

Het is een oude truc bij artiesten. Als je namelijk wat Vaseline op je tanden smeert kunnen je lippen niet gemakkelijk blijven plakken. Zo kun je zonder moeite een brede lach tevoorschijn toveren.

Vaseline zorgt voor een laagje op je tanden waardoor je het ook kunt gebruiken om te voorkomen dat er lipstick op je tanden komt te zitten.

Als je met je vinger wat Vaseline op je tanden smeert gebruik dan wel een klein beetje. Je hele mond vol met vaseline petroleum jelly is niet de bedoeling.