Een leren jas is een duurzame must-have die in iedere garderobe thuishoort. Wil jij een leren jas kopen? Wij hebben 5 handige tips voor je waarmee je de juiste keuze maakt. Lees snel verder.

Lederen Jas Kopen

Tip 1: Echt Of Kunstleer?

Wil je er zeker van zijn dat de jas van echt leer is gemaakt? Check dan de volgende punten:
Echt leer is duur. Is het jasje dat je wilt kopen verdacht goedkoop? Dan is de kans redelijk groot dat het van kunstleer is gemaakt.

Echt leer heeft een typische leergeur. Kunstleer heeft geen geur of juist een chemisch geurtje.

Voel aan de jas en probeer het leer wat op te rekken. Echt leer is namelijk licht elastisch.

Bekijk de structuur. De structuur van kunstleer is uniform, terwijl echt leer een onregelmatige structuur heeft.

Tip 2: De Juiste Maat Leren Jas Kopen

Aan echt leer hangt vaak een flink prijskaartje, zorg er daarom voor dat de jas je perfect past. Je wilt niet dat de jas te wijd valt, maar het moet ook zeker niet te strak zitten waardoor je niet goed kunt bewegen.

Houd bij het passen altijd even je armen omhoog. Zo controleer je of het lederen jasje te strak zit bij je armen en schouders of niet. Let er ook op dat de armgaten niet te laag zitten. Dat geeft namelijk een slordige uitstraling.

Heb je een grote boezem? Dan kan het lastig zijn om een goedpassende leren jas te kopen. Jasjes met asymmetrische ritsen en zomen zijn de ideale oplossing.

Doordat je de rits maar tot de helft sluit bij deze modellen, kan je een maat kiezen die mooi aansluit bij de rest van je lichaam, zonder dat het jasje te strak zit bij je borsten.

Wil je de jas ook kunnen dragen als het koud is? Draag er dan een warme sjaal bij.

Tip 3: Wanneer Wil Je De Lederen Jas Dragen?

Een leren jas past bij ieder seizoen. Wil jij jouw exemplaar het hele jaar door kunnen dragen? Let er dan op dat de jas ook goed past als je er een dikke wintertrui onder draagt. Als je op zoekt bent naar een leren jas speciaal voor het voorjaar en de zomer, kan je voor een wat strakker jasje kiezen.

Tip 4: Wat Voor Stijl En Kleur Leren Jas Kopen

Leren jassen zijn in allerlei modellen en kleuren verkrijgbaar. Wil jij jarenlang kunnen genieten van je leren jas? Kies dan voor een model dat niet trendgevoelig is. Een mediumlange jas past bij allerlei stijlen, maar ook leren jasjes in bikerstijl hebben zichzelf bewezen als een tijdloos model. Wil je een wat gekleder leren jasje? Dan is een colbert model een goede optie.

Qua kleuren zit je met zwart en cognac altijd goed. Natuurlijk zijn er nog tal van opties, maar houd ook hierbij in gedachten dat je een knalgroene of roze jas waarschijnlijk sneller beu raakt.

Tip 5: Check Het Metaal In Je Lederen Jas

Bij tips om een leren jas te kopen, mag deze tip zeker niet ontbreken. Je denkt er waarschijnlijk niet zo snel aan, maar ook de kleur van de ritsen en knopen is belangrijk.
Zilverkleurige ritsen kunnen je outfit verpesten als je het liefst gouden sieraden draagt.

En andersom natuurlijk ook. Check daarom of het metaal goed aansluit bij jouw favoriete accessoires.