Een mooie jurk is waarschijnlijk wel hèt kledingstuk waar wij vrouwen ons het meeste vrouw in voelen. Toch dragen we een jurk minder snel dan een spijkerbroek, behalve in de zomer. Wanneer het zonnetje weer tevoorschijn komt en de temperaturen oplopen, is het weer tijd voor zomerjurkjes!Zomerjurkjes 2017

Je hebt de zomerjurkjes tegenwoordig in vele stijlen. De jurk hoeft niet meer alleen op een feestelijke gelegenheid gedragen te worden. Zomerjurken zijn ook zeker voor een normale doordeweekse dag. Ieder jaar zie je bepaalde trends in de zomerjurkjes terugkomen. Om er zeker van te zijn dat jij er helemaal volgens de regels bijloopt dit jaar, hier alle trends van 2017 voor je op een rij:

Ruffles

Misschien wel de allerleukste trend van 2017 zijn de ruffles! Je ziet, de met stof geplooide, ruffles op vele kledingstukken terugkomen en zo dus ook bij de zomerjurkjes. Ruffles op je jurk geven je jurk net even dat beetje extra en staan super vrouwelijk & vrolijk! Ideaal voor in de zomer. Ga voor een jurkje met alleen wat ruffles bij je mouw en aan de onderkant voor een subtiele look of – dress to impress – en kies voor ruffles all over the place! Het maakt niet uit hoe je hem toepast, als je maar minimaal één item in je kast hebt hangen!

Oversized Blouse

Een andere trend voor 2017 zijn de oversized blouses. Vooral de blouses in pyjama style, blauw/wit gestreept, zijn hierbij populair. Deze zomerjurktrend stamt af van de trend die je sowieso ziet in 2017 namelijk de baby blauwe blouses. Deze kleur is absoluut een belangrijke om in je kast te hebben hangen. De oversized blouses zijn vooral voor een casual gelegenheid en misschien zelfs leuk om te dragen naar een dagje strand.

Sportief

Wat kleding betreft is het helemaal hip om in 2017 er sportief en fit uit te zien. Ook op het gebied van zomerjurkjes zie je sportieve trends terugkomen. Eigenlijk het tegenovergestelde van de ruffle trend. Sportieve jurkjes zijn namelijk: strak, van een praktische stof en hebben een duidelijke logo van merken als Adidas, Nike of Lacoste. Ook deze trend zie je niet alleen bij zomerjurken voorbijkomen. Active wear – sportkleding- mag in 2017 ook in het dagelijks leven gedragen worden.

Festival Chic

Kleine bloemetjes en opvallende hippie prints kun je absoluut niet aan ontkomen in 2017. De trend festival chic was al bekend bij sommige festivals, dit jaar mag je deze festival look overal dragen. Je kunt de jurkjes herkennen aan de dunne stoffen met touwtjes of elastiekjes als extra accessoires. Samen met een ronde zonnebril en stoer lage enkelboots weet je zeker dat je er helemaal hip bijloopt.

Dit gastartikel is geschreven door: Amber Schutte van Dresscode.nl