Als je al even een relatie hebt, was het vast ook bij jou zo dat de eerste maanden helemaal fantastisch waren. Deze maanden zaten vol romantiek en passie. Misschien ben je ondertussen alweer een flinke tijd samen met je partner. Alles is nu een stuk meer gewoon geworden en jullie weten alles van elkaar. Je kunt er echter veel aan doen om jouw relatie spannend te houden. Hoe je dit doet? Wij geven je de beste tips in dit artikel.

Blijf leuke dingen doen samen

Vaak een avondje bankhangen met je partner, daar is natuurlijk niks mis mee. Als je dit echter iedere avond doet, is jouw dag vaak hetzelfde. Om jouw relatie spannend te houden, is het daarom goed om samen leuke dingen te blijven doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezellig avondje uit. Plan een avondje uiteten, bioscoop of theater in. Of ga gewoon even romantisch een drankje doen ergens. Door leuke dingen te blijven doen, houd je jouw relatie spannend en voorkom je dat het vanzelfsprekend wordt.

Vrijen

Hoe kun je beter jouw relatie spannend houden dan door te vrijen? Besteed hier dan ook echt aandacht aan. Vertel elkaar ook wat jullie fijn vinden en wat niet. Heeft jouw vriend maar weinig zin in seks? Dan zou het een goede optie kunnen zijn voor hem om androgel eens te proberen.

Blijf communiceren

Communicatie is ontzettend belangrijk in een relatie. Het is dan ook goed om eerlijk en open met elkaar te blijven communiceren. Wees duidelijk naar elkaar en probeer geen belangrijke dingen te verbergen. Jouw partner kan op die manier niet weten wat er aan de hand is en kan je dus op deze manier ook niet helpen. Communicatie is dus ontzettend belangrijk. Wanneer je goed met elkaar kunt communiceren blijft jouw relatie beter en kunnen jullie er beter mee omgaan.

Maak tijd voor elkaar vrij

Maak tijd voor elkaar vrij

Om een relatie spannend te houden, is het natuurlijk wel van groot belang om tijd voor elkaar vrij te maken. Het kan uiteraard zo zijn dat jullie allebei ontzettend druk zijn. Toch is het ook dan belangrijk om genoeg tijd met elkaar te besteden. Plan bijvoorbeeld een vaste avond in de week in waarbij jullie echt even tijd nemen voor elkaar. Zo voorkom je dat jullie door drukte te weinig met elkaar bezig zijn.

Praat ruzies uit

In iedere relatie heb je wel eens ruzie of een discussie. Dat hoort erbij. Dit is dan ook niet erg, maar praat het wel uit met elkaar. Wanneer je ruzie hebt met je partner wordt het er anders natuurlijk niet gezelliger op. Spreek rustig je mening naar elkaar uit. Ga ruzies dan ook niet altijd uit de weg. Als je dit wel doet en je bent het niet eens met elkaar, is de kans aanwezig dat jullie je steeds meer aan kleine dingen gaan irriteren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling in een relatie. Praat er dus rustig over met elkaar en probeer elkaars mening te begrijpen.

Om je relatie spannend te houden, is het van groot belang dat jij en jouw partner investeren in deze relatie. Je relatie spannend houden gebeurt namelijk niet vanzelf. Investeer tijd in elkaar en doe er zelf alles aan om jouw relatie zo spannend en goed mogelijk te houden!