Hoe vervelend het ook is, je relatie kan af en toe in een dip zitten. Jullie zijn allebei druk waardoor er weinig tijd is om jullie relatie goed te onderhouden. Dat betekent natuurlijk niet dat jullie niet meer gek op elkaar zijn. Jullie liefdesleven heeft alleen weer even een boost nodig! Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Ga op pad

In het begin van de relatie hebben jullie waarschijnlijk regelmatig leuke dingen gedaan. Je leert elkaar dan nog kennen en is het nog aftasten wat jullie allebei leuk vinden. Als jullie eenmaal gesetteld zijn vergeten jullie nog wel eens om leuke uitstapjes te maken. Maak hier juist weer tijd voor! Leg jullie agenda’s naast elkaar en plan een leuke activiteit of spreek een vaste dag in de week af voor een date-night.

Focus op pluspunten

Als jullie al een tijdje bij elkaar zijn weten jullie elkaars plus- en minpunten. Accepteer dit en probeer dit ook niet geforceerd te veranderen. Je kan er altijd over praten maar als dit in zijn karakter zit moet je er niet te veel aan willen veranderen. Focus je juist op zijn pluspunten, zo blijft jullie relatie liefdevol en blijf je tot hem aangetrokken. Sta er eens bij stil wat hij allemaal voor jou doet en wat voor lieve dingen hij tegen je zegt.

Praat met elkaar

In elke relatie komen discussies/ruzies voor en dat is helemaal niet erg. Alleen het belangrijkste is dat jullie dit uitpraten. Val elkaar niet telkens in de rede maar luister juist naar elkaar. Of zit jij ergens mee maar heeft jouw partner dit niet door? Lucht dan je hart en praat erover. Wellicht maak jij je ergens druk over wat totaal niet nodig is.

Wees spontaan

Door alle hectiek kan je het soms vergeten om aan je partner te laten weten hoeveel hij/zij voor je betekent. Verras hem daarom eens spontaan met bioscoopkaartjes of een etentje. Of was jij eigenlijk al van plan om in bed te liggen met een Neflix serie en hij wil eigenlijk nog met jou wat ondernemen? Pas je dan zo nu en dan aan en ga er samen op uit. De spontane momenten zijn het leukste om later op terug te kijken ?.

Geef elkaar de ruimte

Zit jullie relatie even in een flinke dip? Geef elkaar dan vooral de ruimte. Wellicht doet het veel goeds voor jullie relatie als jullie elkaar even niet zien en spreken. Zo kunnen allebei goed nadenken over wat jullie willen. Op deze manier komen jullie er misschien achter dat jullie absoluut niet zonder elkaar kunnen. Als jullie samenwonen kunnen jullie ook dagelijks een momentje samen inlassen. Leef niet langs elkaar heen maar kijk regelmatig samen een film, kook uitgebreid voor elkaar of neem samen een bad ?.