Wat houden we van de feestdagen maar het is vaak wel de duurste maand van het jaar. Door alle cadeaus, party outfits en feestjes vliegt het geld er al snel doorheen. Maar wist jij dat je ook flink kan besparen op uitgaven voor de feestdagen? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Geld besparen op cadeaus: acties

Voor de feestdagen vinden we het leuk om cadeaus in te slaan voor onze geliefden alleen kost dit nou eenmaal veel geld. Begin al vroegtijdig met het inslaan van de cadeaus en hou hierbij goed acties in de gaten. Was jij bijvoorbeeld van plan om een zelf samengesteld luxe douchepakketje aan je (schoon)ouders te geven? Dan zijn 1 plus 1 acties ideaal hiervoor. Spreek ook met jezelf een maximumbedrag of hoeveel jij van plan bent uit te geven aan cadeaus. Zo heb jij een beter overzicht op je uitgaven

Vergelijk

Zie jij een leuk cadeau wat eigenlijk over jouw budget gaat? Koop het dan niet te overhaast. Kijk eerst in andere winkels of op internet of hetzelfde cadeau daar goedkoper te scoren is. Of wellicht kom je iets soortgelijk tegen voor een kleiner prijsje. Ook is het leuk om als cadeau een kaartje voor een museum of pretpark te geven. Dit is alleen vaak wel aan de prijzige kant. Hou daarom winkels in de gaten met een ticket-aanbieding of kijk op Marktplaats. Hier worden soms tickets aangeboden voor een goedkoper prijsje.

Wees creatief

Voor een leuk cadeau hoef je niet altijd geld uit te geven. Geef bijvoorbeeld een eigengemaakte tegoedbon aan je partner die hij kan inwisselen voor een ontbijtje op bed, een massage of een diner aan huis. Wil jij een cadeau kopen voor je partner en wonen jullie al samen? Koop dan een cadeau voor het huis waar jullie beiden wat aan hebben. De vaas die al lange tijd op jullie wishlist stond, komt nu goed van pas als cadeau?.

Geld besparen op outfits: combineer

Tijdens de feestdagen willen we in een sprankelende nieuwe outfit verschijnen en dat betekent shoppen. We love to shop alleen onze bankrekening niet zo heel erg. Vaak is het geeneens nodig om een hele nieuwe outfit aan te schaffen. Bedenk eerst wat voor outfit jij wil dragen en of je daarvoor al wat items in je eigen kledingkast hebt hangen. Zo voorkom jij ook impuls aankomen.

Tijdsgebonden

Pailletten jurkjes zijn hartstikke leuk maar je kan ze eigenlijk alleen maar tijdens de feestdagen dragen. Koop een item die jij de rest van het jaar ook nog kan dragen. Op deze manier investeer jij ook gelijk in een aanvulling voor je dagelijkse garderobe. Een trui met daarin een subtiele glitter verwerkt of een fluwelen flared kan je de rest van het jaar ook nog dragen.

Geld besparen op: diner

Voor veel mensen is het een gewoonte om met de feestdagen uit eten te gaan. Vind jij dit iets te prijzig? Dan is een zelf georganiseerd thuis diner net zo leuk! Trek bijvoorbeeld lootjes met daarop welk gerecht iedereen moet maken. Zo zijn de kosten niet zo hoog en is het ook nog eens een verassing wat iedereen te eten meebrengt.