De mode-industrie is door de jaren heen ontzettend veranderd. Door de snelle ontwikkelingen van social media zijn zogenoemde fashion influencers niet meer weg te denken. Maar wat houdt het nou precies in, hoe ziet het leven van een influencer eruit en hoe kun je het zelf worden? Wij vertellen het je in dit artikel!

Wat is een fashion influencer?

Een influencer wordt omschreven als een persoon met veel volgers, invloed en aanzien op een bepaald social media platform. In de meeste gevallen gaat het om Instagram. Deze personen worden door merken en bedrijven ingeschakeld om hun producten/diensten te promoten via hun account. In het geval van een fashion influencer gaat het vooral om mode gerelateerde zaken. Fashion influencers gaan een samenwerking aan met bedrijven en krijgen hiervoor een vergoeding en/of producten voor op de foto.

Influencer fashion

Wat doet een fashion influencer?

Het leven van een fashion influencer is veel meer dan alleen leuke foto’s maken en posten. Het kan zelfs een volwaardige fulltime job zijn! Influencers moeten bijna alles zelf regelen. Van mailtjes beantwoorden tot fotografen regelen. Van outfits samenstellen tot locatie spotten. Van het bijhouden van alle social media accounts tot het bedenken van een nieuwe strategie. En dan mag je de administratie ook zeker niet vergeten! Achter de schermen gebeurt er veel meer dan je in eerste instantie denkt. In die ene Instagram foto op jouw scherm kan wel een paar uur werk zitten. Je mag het leven van een hardwerkende influencer dus niet onderschatten. Gelukkig hebben de meeste er ook ontzettend veel plezier in, waardoor al die lange dagen minder zwaar voelen. Je moet er een echte passie voor hebben!

Wat is een micro-influencer?

Wie denkt dat er alleen maar ‘echte’ fashion influencers zijn met meer dan honderdduizend volgers, die heeft het mis. Sinds een tijdje zijn de micro-influencers namelijk in opkomst. Dit zijn Instagrammers met een kleiner bereik, maar wel een grote invloed. Vooral als je kiest voor een micro-influencer met een hele specifieke niche en doelgroep. Omdat ze geen grote bekendheden zijn, hebben ze persoonlijker contact met al hun volgers én is het voor bedrijven veel goedkoper om met ze samen te werken. Op deze manier kunnen zowel kleine merken/ondernemingen als de kleine influencers meedoen aan deze populaire markt.

Fashion influencer - hoe word je het

Hoe word je een fashion influencer?

Als je zelf een fashion influencer wilt worden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het super belangrijk dat mode, fotograferen en social media een grote passie van je is. Je moet het absoluut niet doen om gratis producten te ontvangen of snel wat geld bij te verdienen. Dat is simpelweg de verkeerde instelling en dat zal ook van jouw account af te lezen zijn. Ten tweede is het belangrijk om je eigen stijl te vinden. Niet alleen qua kleding en outfits, maar ook qua fotografie. Ga hier lekker mee experimenteren! Tot slot moet je actief blijven, veel posten en interactie zoeken met jouw volgers. Veel succes!