Jaren 40 make-up, noemen veel vrouwen een retro of vintage make-up look. De jaren 40 was een bewogen tijd. Ten eerste de tweede wereldoorlog en ten tweede de wederopbouwing. Maar de make-up looks in de jaren waren daarentegen, elegant en stijlvol ondanks de nodige ellende die de jaren 40 overschaduwt.

In dit artikel geven wij je tips over hoe je make-up kunt aanbrengen in een jaren veertig stijl. Van de mascara tot lippen make-up. Waarmee je mooie vintage make-up looks kunt creëren.

Jaren 40 Make-up Advies

Gezichstmake-up (Foundation) En De Jaren 40 Make-up Look

Als eerste besteden wij aandacht aan de gezichtsmake-up in de jaren 40. Het is altijd goed om over je gezichtsmake-up zoals foundation na te denken. Voor een jaren veertig make-up look geldt dit ook.

Om een mooie vintage look te krijgen moet je eerst een foundation aanbrengen, om het daarna af te werken met een poeder welke een tint lichter is dan je huidskleur.

Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste een vloeibare foundation aanbrengen. Kies bij een vintage make-up look wel voor een tint of twee lichter, dan dat je gewend bent te gebruiken.

Kortom, belangrijk is een egale huid met een iets lichtere tint voor een jaren 40 make-up look.

Lees in dit artikel meer over het krijgen van een mooie gladde huid met make-up: Egale Huid Met Make-up

Oogschaduw In De Jaren 40

Qua oogschaduw moet je kiezen voor rustige kleuren voor een vintage jaren 40 make-up look.

Voor een vintage look kun je kiezen uit oogschaduwkleuren zoals grijs, bruin of mosgroen. Dus niet te opvallende kleuren qua oogschaduw.

Eyeliner Aanbrengen

Net als de oogschaduw was de eyeliner niet opvallend in de jaren 40. Een klein lijntje op je oogleden is voldoende qua eyeliner voor een vintage make-up look.

Je kunt het beste kiezen voor een gelliner om het dunne lijntje te trekken. Een gelliner is het meest eenvoudig om mee te werken. Vooral als je een dun lijntje wilt aanbrengen.

Mascara En Een Vintage Make-up Look

In de jaren 40 was het de bedoeling dat je wimpers lang waren. Dus een beetje extra accent op je wimpers voor een 40’s look is aan te raden.

Je kunt ook prima nepwimpers aanbrengen voor het gewenste effect. Om het goed af te werken qua mascara is het aan te raden om 2 of 3 laagjes mascara aan te brengen.

Let er wel op dat de kleur mascara wel bij je past. Blank huid, kies dan voor een bruine mascara. Getinte huid, kies dan voor een donkerbruine kleur mascara. Heb je een donkere huid, kies dan voor de traditionele zwarte mascara.

Lipstick Voor Een Jaren 40 Look

Met een lipstick kun je een vintage make-up look echt accentueren. Qua lipstick moet je voor een jaren 40 make-up look kiezen voor kleuren die opvallend zijn.

In de jaren veertig werd er flink wat lippenstift aangebracht. Er werd soms zelfs net buiten de liplijn lippenstift aangebracht. Om de lippen zoveel mogelijk te accentueren.

Qua kleuren is een rode lipstick is een goede keuze. Je kunt bovendien kiezen uit veel verschillende tinten rood als je lipstick kleur kiest.

Naast rood, kun je ook een roze tint lippenstift aanbrengen. Ook een koraal kleuren zijn een goede optie qua lipstick bij een jaren 40 make-up look.

Als je de lippenstift helemaal in stijl wilt aanbrengen kies dan voor een lippenkwastje. Met een lipkwastje kun je namelijk veel beter je lipstick over je lippen verdelen.

Om je lipstick door de dag heen goed te laten zitten kun je een beetje translucent poeder aanbrengen op je lippen nadat je klaar bent met je lipspenstift.

Blush Kiezen Bij Een Vintage Jaren Veertig Look

Om je wangen op te fleuren kun je kiezen om een beetje blush of rouge aan te brengen. Een roze tint blush is het antwoord voor een mooie vintage make-up look.

Keuze Qua Nagellak In de Jaren 40

Om de make-up look af te maken moet je de nagellak niet vergeten. In jaren 40 was een halve maan manicure de trend. Zie de foto hieronder voor een voorbeeld.

Halve Maan Nagellak Aanbrengen Manicure

De keuze qua nagellak kleuren voor een vintage look zijn uitgebreid.

 • Rode nagellak met een blauwe ondertoon;
 • Rode nagellak met een bruine ondertoon;
 • Mosterd gele nagellak;
 • Marineblauwe kleur nagellak;
 • Zwarte nagellak.

Samenvatting: Jaren 40 Make-up Look En Tips

Nog even snel alle punten op een rij voor een vintage make-up look:

 • Start met een lichte tint gezichtsmake-up;
 • Zorg er voor dat je gezicht er mooi egaal uitziet;
 • Kies voor rustige oogschaduwkleuren zoals, bruin en mosgroen;
 • Breng een dun lijntje eyeliner aan op je oogleden;
 • Creëer lange wimpers met mascara of gebruik nepwimpers voor de jaren 40 make-up look;
 • Breng een opvallende kleur qua lipstick aan op je lippen zoals rood, roze of koraal;
 • Kies een halve maan manicure met kleuren zoals rood, mosterdgeel, marineblauw of zelfs zwart;