Artikelen over haarverzorging gaan bijna altijd over lang haar, maar hoe zit het eigenlijk met de verzorging an kort haar?

In dit artikel geven we je handige tips, zowel voor kort stijl haar als voor kort kroeshaar.

Lees snel verder.

Kort Haar Wassen

Je hoofdhuid produceert vet. Het maakt voor de hoeveelheid vet niet uit of je lang of kort haar hebt. Wel ziet kort haar er sneller vet uit, waardoor het nodig kan zijn om je haar wat vaker te wassen.

Over het algemeen is het aan te raden om je haar een keer per twee of drie dagen te wassen. Hoe vaak je jouw haar wast, hangt af van:

  • Hoe snel je haar vet wordt;
  • Hoe droog je haar wordt van je shampoo;
  • Welke en hoeveel haarproducten je gebruikt.

Er is daarom geen frequentie die voor iedereen fijn werkt. Probeer uit wat het beste bij jouw haar en jouw hoofdhuid past.

Heb je kort kroeshaar? Dan wordt je haar waarschijnlijk niet snel vet en kan je het beter maar één keer per week wassen. Vaker wassen is onnodig en het droogt je haar uit.

Droogshampoo Voor Kort Haar

Wil je het wassen van je haar nog een dagje uitstellen, maar is het net iets te vettig waardoor het niet meer mooi valt? Dan is droogshampoo de ideale oplossing. Dit geeft je haar meteen ook een volumeboost.

Breng het aan op je haar en hoofdhuid en verdeel het goed met je vingertoppen of door je haar te borstelen.

Kort Haar Drogen Na Het Wassen

Wrijf jij graag stevig met je handdoek over je haren om je haar te drogen? Dan kan je daar beter mee stoppen. Dit beschadigt je haar namelijk en maakt het warrig.

Knijp het water met je handen uit je haar indien je haar hier lang genoeg voor is en wikkel vervolgens een handdoek om je hoofd.

Na tien minuutjes is het meeste vocht uit je haar geabsorbeerd door de handdoek en kan je de handdoek af doen.

Als je jouw haar zo gezond mogelijk wil houden, kan je het daarna het beste aan de lucht laten drogen.

Heb je haast? Dan föhn je jouw haar wellicht liever. Zorg er dan voor dat je een product gebruikt dat je haar beschermt tegen de hitte en dat pluis voorkomt.

Föhnen kan er namelijk voor zorgen dat kort haar pluizig wordt.

Kort Kroeshaar Verzorgen En Stijlen

Heb je kort kroeshaar? Dan raden we je aan om na het wassen een goede vochtinbrengende conditioner te gebruiken.

Kroeshaar wordt namelijk snel droog en het vet dat door je hoofdhuid wordt aangemaakt, raakt bij kroeshaar niet goed door het haar verdeeld.

Na het wassen kan je jouw haar nog extra verzorgen met een haarcrème of haarolie. Je kan het beste kiezen voor producten die zijn afgestemd op kroeshaar. Was je jouw haar één keer per week?

Breng dan halverwege de week nog een keer een haarolie of haarcrème aan. Vaker kan natuurlijk ook, als je merkt dat je haar te droog wordt.

Gebruik je bij het stijlen van je haar een wax, gel of haarlak? Kies dan ook voor een product dat speciaal voor kroeshaar of krullend haar is bedoeld, omdat deze je krullen het mooist laat uitkomen.

Andere producten kunnen je haar bovendien uitdrogen en vormen in de loop van de dag vaak witte schilfertjes op je haar.

Kort Stijl Haar Verzorgen En Stijlen

Als je stijl kort haar hebt, is het niet altijd nodig om een conditioner te gebruiken. Als je een milde shampoo gebruikt die verzorgende ingrediënten bevat, kan je conditioner makkelijk overslaan.

Wil jij je haar toch graag wat extra verzorgen? Ga dan voor een conditioner die je haar niet te zwaar maakt. Een volume conditioner is een goede optie.

Breng de conditioner alleen op de puntjes van je haar aan. Als je de conditioner bij je hoofdhuid aanbrengt, wordt je haar te snel vet.

Spoel de conditioner altijd zorgvuldig uit.

Je kan ook voor de middenweg kiezen: een 2-in-1 shampoo en conditioner. Deze verzorgt je haar zonder het zwaar te maken en bespaart je bovendien tijd.

Als je zeer kort haar hebt, is het na het wassen niet nodig om een vochtinbrengend product te gebruiken.

Heb je een kapsel dat (deels) wat langer is? Dan kan je de haarpunten verzorgen met een serum, haarolie of haarcrème.

Stijl je haar vervolgens met mousse, gel, haarlak of wax. Voor al deze producten geldt: liever te weinig dan te veel. Niets staat zo onverzorgd als haar dat er vet uitziet van de gel.

Breng Regelmatig Een Bezoekje Aan De Kapper

Om een kort kapsel mooi te houden, zijn regelmatige kappersbezoekjes onmisbaar. Ga daarom iedere 4 à 6 weken naar de kapper, zodat je haar netjes in model blijft.