Make-up kwasten zijn handig om je make-up mee aan te brengen. Zeker als het gaat om poeder make-up zoals foundation poeder of blush poeder.

Het is belangrijk om regelmatig je make-up kwasten schoon te maken. Eigenlijk moet je elke keer als je make-up kwasten hebt gebruikt het even een snelle schoonmaakbeurt geven. Maar ook af en toe een grote schoonmaakbeurt van je make-up kwasten is belangrijk. Als je de make-up kwasten diep reinigt weet je zeker dat er geen viezigheid achterblijft.

Make-up Kwasten Reinigen

Waarom Je Make-up Kwasten Moet Reinigen

Hieronder vind je 4 redenen waarom je make-up kwasten regelmatig moet schoonmaken:

  • Er kunnen bacteriën ontstaan in de make-up kwast die kunnen zorgen voor ontstekingen. Dit zal niet een-twee-drie gebeuren, maar je kunt het beter voorkomen dan genezen;
  • Je make-up tasje / make-up laatje / stash wordt vies als je gebruikte make-up kwasten teruglegt zonder schoon te maken;
  • Make-up kwasten kunnen verharden als je ze niet schoonmaakt waardoor je ze niet meer goed kunt gebruiken;
  • Als je make-up kwasten vies zijn kan het er voor zorgen dat de make-up een beetje verkleurd waardoor het er minder mooi uitziet op je huid.

Let op!: Deel nooit je make-up kwasten met vriendinnen of zussen. Hierdoor kun je ook weer bacteriën overdragen aan elkaar. Dat wil je natuurlijk voorkomen, toch?

Gebruik Voor Elk Type Make-up Een Verschillende Make-up

Als je een make-up kwast gebruikt voor verschillende make-up producten komt dat de kwaliteit van de make-up kwasten niet ten goede. Gebruik dus apart een make-up kwastje voor blush en een andere weer voor foundation.

Niet één kwast voor zowel blush als voor foundation. Hierdoor word je kwast in de loop van de tijd minder goed waardoor je niet meer mooi je make-up kunt aanbrengen.

Schoonmaken Van Je Make-up Kwasten Na Het Opmaken

Als je dagelijks of om de paar dagen een make-up kwast gebruikt om bijvoorbeeld foundation poeder aan te brengen is het belangrijk om al het poeder uit de kwast te kloppen.

Je kunt het ook even snel onder de kraan houden en het op een stuk keukenpapier leggen om het op natuurlijke manier te laten drogen.

Lees verder om je make-up kwasten grondig schoon te maken…

Make-up Kwasten Schoonmaken Met Babyshampoo

Eén van de meest gebruikte methodes om make-up kwasten te reinigen is met babyshampoo. Dit is zacht voor de haren van borsteltjes maar zorgt er wel voor dat je make-up kwasten schoon worden.

Je hebt enkel een flesje babyshampoo en een stuk keukenpapier nodig om aan de slag te gaan.

Ga stap-voor-stap te werk om je make-up kwastjes schoon te maken:

Stap 1: Houd de eerste make-up kwast onder de kraan. Zet de kraan op lauw water.

Houd de make-up kwast ondersteboven (kwast naar beneden en steel omhoog). Zo komt er niet te veel water bij de verbinding tussen de haren en de steel.

Stap 2: Zet de kraan uit. Doe een beetje babyshampoo in je handpalm.

Stap 3: Houd de babyshampoo in je handpalm en druk de haren van make-up kwast in de babyshampoo. Draai nu de make-up kwast voorzichtig rond zodat de babyshampoo zich in de haartjes kan werken.

Stap 4: Spoel de babyshampoo uit de haren van de make-up kwast. Gebruik hiervoor ook lauw water.

Stap 5: Knijp zoveel mogelijk water uit de make-up kwast.

Stap 6: Draai een stuk keukenpapier om de make-up kwast. Je kunt het op de kachel leggen. Zorg dat de kachel niet te heet is omdat dit slecht kan zijn voor de haartjes.

Je kunt de bovenstaande stappen herhalen voor elke make-up kwast afzonderlijk. Zo ben je weer verzekerd dat je make-up kwastjes schoon zijn en het beste resultaat blijven geven.

Make-up Kwasten Schoonmaken Met Witte Azijn

Als je make-up kwasten er echt vies uitzien kun je het beste aan de slag met witte azijn.

Om je make-up kwasten schoon te maken met azijn heb je slechts een grote kom, witte azijn, een eetlepel en een stuk keukenpapier nodig. Witte azijn kun je al krijgen voor €0,45 per fles.

Ga als volgt te werk om je vieze make-up kwasten schoon te maken.

Stap 1: Vul de kom met ¾ lauw water en ¼ witte azijn. Roer het door elkaar met een eetlepel.

Stap 2: Steek de haren van de vieze make-up kwast in de mix van water en witte azijn. Laat de mix voor 20 seconden in de haren trekken.

Stap 3: Houd de kwast in de water en witte azijn en draai de make-up kwast rustig rond zodat de viezigheid uit de haren van de make-up kwast spoelen.

Stap 4: Spoel de witte azijn uit de haren van make-up kwasten onder de kraan met lauw water.

Stap 5: Knijp het water uit de make-up kwasten.

Stap 6: Draai de make-up kwast in het keukenpapier en leg het op de verwarming. Zorg dat de verwarming niet te hoog staat. Je kunt een make-up kwast ook zonder verwarming laten drogen. Alleen zal dit natuurlijk langer duren.

Je kunt de bovenstaande stappen herhalen. Let er wel op dat je na elke, of tweede make-up kwast een nieuwe mix van water en witte azijn. Zo worden je vieze make-up kwasten beter schoon.

Kant-En-Klare Brush Cleaner Kopen Om Je Kwastjes Te Reinigen

Je kunt naast producten zoals shampoo en witte azijn ook je make-up kwasten schoonmaken met een kant-en-klare make-up kwasten reiniger. Deze kun je krijgen onder de naam brush cleaner.

Je kunt een brush cleaner onder andere krijgen van de volgende merken en bij de volgende winkels:

Bronnen:

http://theeverygirl.com/how-to-clean-your-makeup-brusheshttp://www.thepinjunkie.com/2013/02/how-to-clean-makeup-brushes.html