Iedere vrouw tussen ongeveer de 15 en 55 jaar krijgt er als het goed is maandelijks mee te maken: Menstruatie. Nu is dat alleen al niet echt iets om een feestje om te vieren, maar voor vrouwen die heftig ongesteld zijn, is het ronduit rampzalig. Wij hebben vandaag een aantal momenten op een rijtje gezet die herkenbaar zijn voor vrouwen met een heftige menstruatie.

ongesteld

Van witte broeken tot witte banken

Je loopt de kamer van je nieuwe vriend binnen. Je hebt expres geen witte broek aangetrokken, want natuurlijk werd je vanmorgen ongesteld. Maar daar staat hij dan, de witte bank van je schoonmoeder. Jij, het meisje met de heftige menstruatie, kan de volgende drie uur hopen dat karma vandaag aan jouw kant staat.

Extra groot verband is vereist

Voor jou is een normale tampon of gewoon maandverband geen optie. Jouw menstruatie vraagt om het grotere werk. Je voelt je net een grote baby terwijl je met een maandverband rondloopt die je halve slipje bedekt, maar dan hoef je je ten minste geen zorgen te maken over de witte bank van je schoonmoeder.

Jouw kleding wordt verpest

Je draagt dan wel geen witte broek, dat betekent niet dat je je geen zorgen hoeft te maken. Er zijn al heel wat slipjes en broeken gesneuveld met dank aan jouw periode. Hoe vaak je ze ook wast, er blijft altijd een oorlogswond zichtbaar. Helaas kun je ze ook niet te heet wassen, want dan kan alleen de Barbiepop van jouw nichtje ze nog aan.

Zomerse dagen zijn een ramp

Als het dertig graden is buiten, dan loopt niemand voor zijn plezier in een lange donkere spijkerbroek, maar nog minder plezierig is het als het touwtje van jouw ultra dikke tampon uit je broek piept. Daarnaast is het dragen van een bikini zo goed als onmogelijk, want de kans dat jouw tampon de hoeveelheid niet aankan is groot. Zie het als Nederland die met de dijken het water probeert tegen te houden.