Het is heerlijk om door een parfumerie te lopen en allerlei geurtjes te testen. Maar soms is het een stuk makkelijk om parfum online te kopen. Je hoeft de deur niet uit, kunt eenvoudig filteren op jouw maximale budget en hebt de keuze uit een ontzettend groot assortiment. Het enige nadeel is dat je de parfums niet kunt ruiken via een beeldscherm. Hoe kun je dan toch online een geur uitzoeken die bij je past? In dit artikel geven we je graag een paar handige tips!

Ga voor je favoriete merk

Heb je een favoriet parfummerk? Dan kun je deze filter meteen aanvinken bij een webshop. De kans is groot dat de andere geurtjes uit de collectie ook bij je in de smaak vallen. Of heb je misschien een fijne gezichtscrème waarvan je de geur heel lekker vindt? Kijk dan eens of dit merk ook parfums verkoopt. Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat Estée Lauder een heel assortiment heeft met heerlijke geurtjes.

Let op de geurnoten

Een parfum is opgebouwd uit verschillende lagen. Dit worden ook wel de geurnoten genoemd. De hoofdnoot/topnoot geeft je de eerste indruk van een parfum. Ze vervliegen snel en zijn vaak fris en fruitig. De zogenaamde hartnoten zijn de kern van het parfum. Deze geur komt vrij zodra de hoofdnoot is vervlogen. Vaak is het kruidig of bloemig en heeft het veel karakter. De basisnoten van het parfum blijven het langste hangen. Het is letterlijk de basis van het geurtje en brengt alle andere ingrediënten samen. Ga na welke combinaties en ingrediënten jouw voorkeur hebben.

Lees de reviews door

Lees niet alleen de beschrijving, maar ook de reviews goed door. Hoewel een ‘lekker geurtje’ erg subjectief is, kun je zo wel meer te weten komen over het product. Komt de omschrijving overeen met de daadwerkelijke geur en blijft het lang zitten?

Begin met een klein flesje

Begin met een klein flesje

Vaak zijn parfums verkrijgbaar in verschillende formaten. Ga bij twijfel altijd voor een klein flesje. Soms is het mogelijk om (gratis) samples aan te vragen. Maak hier dan zeker gebruik van!

Kijk naar de verpakking

Kijk tot slot goed naar de verpakking en het flesje. Vaak zegt de uitstraling een hoop over het karakter van de geur. Daarnaast is het altijd leuk als de parfumfles je aanspreekt qua design. Het blijft natuurlijk ook een prachtige accessoire voor in de badkamer of op een kastje.

Lees ook ons artikel ‘de wereld van parfum voor dummies’!