Als je lang haar hebt, bestaat de kans dat het je best wat tijd kost om dit te verzorgen en te stylen. Zit je wel eens te denken aan het kort knippen van je haar? Kort haar is om meerdere redenen fijn om te hebben. Benieuwd naar de grootste voordelen van kort haar? Wij sommen de grootste redenen hieronder voor je op, dus lees snel verder als je hier meer over wilt weten.

Het is een enorme trend

Ben je iemand die het leuk vindt om zo nu en dan wat nieuws te proberen? Dan kun je zeker eens inspiratie opdoen voor korte kapsels voor dames, want kort haar is al een tijdje een enorme trend. Naar verwachting is een korte coupe ook een blijvertje voorlopig. Het sluit helemaal aan bij het modebeeld van tegenwoordig en als je het leuk vindt om de laatste trends te volgen zit je hiermee dus sowieso goed. 

Keuze uit veel soorten kapsels

Korte dameskapsels zijn er genoeg. Als je de uitdaging aan wilt gaan, zijn er verschillende soorten kapsels om uit te kiezen. Een bob, in laagjes, met pony of iets compleet anders: je hebt mogelijkheden genoeg. Als je van lang haar switcht naar kort haar, kun je weer een hoop nieuwe dingen uitproberen. Met kort haar kapsels kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor staartjes, knotjes, vlechtjes, krullen of stijl haar. Je kunt alle kanten op, waardoor je weer een hoop nieuwe haarstijlen leert kennen. Ga daarom vooral op zoek naar kapsel inspiratie voor kort haar, zodat je de ene na de andere look creëert.

Minder zwaar en minder warm

Nog een goede reden om voor kort haar te kiezen, is omdat het minder zwaar is. Als je lang, dik haar hebt, is dit vaak best zwaar. Met kort haar draag je een stuk minder haar met jezelf mee en dat voelt een stuk lichter. Niet alleen is een kort kapsel minder zwaar, maar ook minder warm. Omdat een korte coupe veel luchtiger is, heb je het ook minder snel echt warm. En vooral tijdens de hete zomerdagen is het een fijn voordeel dat je geen lang haar in je nek hebt wat gaat zweten. 

Het is gezonder

Korte kapsels hebben ook als voordeel dat het gezonder is. Het ziet er een stuk gezonder en glanzender uit dan heel lang haar. Zeker als je jouw haren in het verleden al vaker geverfd hebt, is het geen slecht idee om je haren eens kort te knippen. 100% dat het er dan weer stralend uitziet!

Je hebt minder klitten

Hoe langer je haar, hoe groter de kans op vervelende klitten. Als je kiest voor kort haar, heb je hier over het algemeen dus een stuk minder last van. Mocht je wel klitten hebben, dan heb je deze er bij kort haar een stuk sneller uit. Je hebt je haar binnen no time verzorgd en loopt daardoor altijd snel de deur uit!

Het is goedkoper

Nog een reden waarom kort haar fijn is, is omdat het goedkoper is dan lang haar. Waarom dit zo is? Je hebt bij kort haar minder haarproducten nodig dan bij lang haar. Minder shampoo, conditioner, haarmousse of haarlak bijvoorbeeld. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig en je doet daardoor een stuk langer met een haarproduct. Ook op het gebied van het haren verven is het voordelig. Wil je jouw korte haar verven, dan is dit een stuk goedkoper dan wanneer je jouw lange lokken wilt verven. 

Het zit snel in model

Was jij met je lange lokken altijd een eeuwigheid bezig met het verzorgen en stylen? Dan is het een mooi voordeel van kort haar dat je haar snel in model zit. Het kost maar weinig tijd om het er mooi uit te laten zien. Je bent dus een stuk sneller klaar met je haar en hoeft hier dus niet zoveel tijd meer voor te rekenen. Daarnaast blijft kort haar vaak nog een stuk beter zitten ook, wat fijn is als je er moeite voor gedaan hebt om het er mooi uit te laten zien. Dat het langer blijft zitten, heeft te maken met het feit dat korte lokken minder snel uitzakken. Bij lange lokken gebeurt dit sneller, omdat deze zwaarder zijn.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er genoeg redenen om eens een korte coupe uit te proberen. Je ervaart er veel voordelen van, waardoor het zeker de moeite waard is om te testen. En bovendien: het groeit weer aan! Je zit er dus niet voor de rest van je leven aan vast als het je niet bevalt. Korte kapsels zijn ontzettend hip momenteel, dus je bent ook vast niet de enige die met een korte coupe rondloopt als je out-of-the-box wilt gaan!