Soms zijn er van die modetrends waar je liever niet aan meedoet. Dat is natuurlijk geen probleem, er volgt vanzelf wel weer een trend die wel bij je past. Maar het komt ook voor dat er trends zijn die eigenlijk linea recta verboden moeten worden. Niemand begrijpt ze en niemand wordt er beter van, de enige vraag die je hebt is: waarom? Dat heb ik dus met de trend van band-shirtjes en wel hierom:

Al die hippe modemeisjes dragen shirts van Slayer, Metallica en Guns ’n Roses. Terwijl ze waarschijnlijk niet eens een nummer van deze bands kunnen opnoemen en werkelijk nooit naar de muziek luisteren. Waarom zou je dan in godsnaam een shirt aandoen met de naam erop? Je straalt er niet bepaald slimheid mee uit en verpest ook nog eens het imago van de band. Echte fans balen al hard genoeg dat de bandmerchandise bij de H&M te verkrijgen is. Als we allemaal stoppen met het dragen van de shirts dan stoppen de grote modeketens vanzelf met ze maken.

Draag gewoon een shirt van een band of artiest waar je wel fan van bent. Koop een shirt bij de merchandisekraam als je bij een concert bent en draag het dan met trots. Ook al is dit van Justin Bieber of Jan Smit.

Het toppunt van deze trend is trouwens dit filmpje met modemeisje Laura Ponticorvo:

Mocht je nog steeds niet van de trend af willen stappen dan moet je als modemeisje verplicht met je shirt aan vooraan in de moshpit gaan staan bij het concert van de band op je shirt. Dan overleeft namelijk geen elk shirt en waarschijnlijk ook geen een modemeisje.