Een maatje meer of minder, rondingen of een bleke huid: iedereen is prachtig op zijn manier. Het liefst accentueren we onze pluspunten en verbloemen we graag onze minpunten. Maar hoe kan je jouw figuur nou het mooist naar voren laten komen? Wij geven kledingadvies voor ieder soort figuur!

Welke kledingstijl past bij mijn figuur?

Kledingtips voor een maatje meer

Curvy modellen worden de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gebracht en we love it! Accepteer je prachtige rondingen en houd van je lichaam. Het liefst wil jij je curves zo mooi mogelijk naar voren laten komen maar dat kan nog best lastig zijn. Ga bij jezelf na wat jouw pluspunten zijn en accentueer dit.

Een overslag blouse met een V-hals is ideaal voor jou. Het verbloemt je buikje en het is nog steeds erg sexy door je decolleté. Ook mag jij aan iedereen je benen showen. Doe dit aan de hand van een mooie pantalon, het zit niet al te strak en het laat jouw rondingen mooi tot z’n recht komen. Door er een paar hakken aan toe te voegen, lijken jouw benen nog langer waardoor ze ook meteen slanker ogen.

Vind jij het lastig om je juiste zwemkleding te vinden? Wij geven je tips, lees het hier.

Don’ts bij een maatje meer

De juiste kleding bij je figuur zoeken is soms nog moeilijker dan we denken. Het is erg belangrijk dat jij je goed voelt in je lichaam en soms kunnen we daarvoor beter wat items in de kast laten hangen. Met een appelfiguur heb je al snel te maken met een buikje. Hier willen we de aandacht dan ook niet op leggen. Kies daarom niet voor een:

 • High waist broek
 • Crop top
 • Nauwsluitende jurk
 • Culotte broek
 • Horizontale streepjes
 • Lange wijde tops

Kledingtips voor een tenger figuur

Jouw lichaam karakteriseert zich als vrij recht zonder duidelijke rondingen. Je bent erg slank, hebt lange benen en vaak kleine borsten. Met jouw slanke figuur wil je graag rondingen creëren en dat lukt perfect met de juiste jurk. Kies voor een jurkje met ruches en subtiele taille. Door je ruches lijk je iets voller maar je accentueert alsnog je pluspunten. Wees vooral niet bang om je prachtige benen te laten zien. Een high waist medium is ook ideaal voor jou figuur. Kies voor een model die aan de bovenkant strak zit en wijd oploopt. Combineer dit met een mooie blouse en de ogen zijn sowieso op jou gericht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Perfect Parisian bag if you ask me @dior #dior30montaigne swipe for a closer look I’m in loooove

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

Don’ts bij een slank figuur

Nu vraag je je vast af: welke kleding pas dan niet bij mijn figuur? Jouw slanke figuur is zeker iets om mee te pronken alleen zijn er voor jou ook een aantal kledingitems waardoor jouw figuur niet z’n recht komt. Vermijd daarom:

 • Stapless tops
 • Laag uitgesneden kleding
 • Verticale strepen
 • Wijde kleding
 • Schoudervullingen

Kledingtips voor een zandloperfiguur

Veel vrouwen zijn jaloers op jouw lichaam. Je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een smalle taille, super vrouwelijk dus. Het is alleen wel een uitdaging om deze curves allemaal op de juiste manier te accentueren. Ons advies is om kleding bij jou figuur te zoeken die alles in balans houdt. Leg de focus op je taille, doe dit door een high waist broek te combineren met een aansluitende top. Stijl het af met een mooie blazer en hakken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Enjoying to the fullest ❤️

Een bericht gedeeld door Danique Bossers (@mw_danique) op

Don’ts bij een zandloperfiguur

Met een zandloperfiguur heb jij het geluk dat je veel kleding kan hebben. Je moet alleen wel oppassen met vormloze kleding. Denk aan een boyfriend jeans, oversized shirt of een t-shirt dress. Je wilt het effect van je zandloperfiguur juist versterken en door niet aansluitende kleding werkt dit averechts.

Belangrijkste tip: draag altijd kleding waar jij je goed in voelt. Er bestaat geen perfect voorschrift van de juiste kleding voor jouw figuur. You go girl!