Je kast opruimen en kleding weggooien is niet voor iedereen even leuk. Het brengt je aan het twijfelen of je een kledingstuk nu wel of niet moet wegdoen. Het liefst zou je het willen uitstellen.
Maar als je het eenmaal je kledingkast hebt opgeruimd en het ziet er weer fris uit, kun je weer vooruit kijken. Zo heb je weer ruimte om je favoriete kleding en nieuwe items een plekje te geven.

In dit artikel vind je tips over hoe je het beste kleding kunt selecteren om weg te doen.

Wanneer Kleding Wegdoen

Kleding Wegdoen

Start met een stapel met kleding welke je wilt weggooien en een tweede stapel met kleding welke je graag wilt houden. Een ‘wegdoen’ hoop en een ‘houden’ hoop.

Kleding Wegdoen Die Niet Meer Past

Als je al jaren een jurkje of broek in je kast hebt die niet meer past is het tijd om het weg te doen.

Wellicht ben je wat steviger geworden door de jaren heen. Dat hoeft niet alleen door eten te komen. Je lichaam verandert ook gewoon door de jaren heen waardoor kleding niet meer past.

Leg kleding dat al jaren niet meer past op de ‘wegdoen’ hoop.

Kleding Die Je Niet Meer Kunt Reparen

Als kleding niet meer te repareren is kun je deze het beste wegdoen. Ook al is het je favoriete jurk of pumps. Het heeft geen zin om deze te bewaren zonder dat je het ooit draagt. Leg het op de ‘wegdoen’ hoop.

Trendy Kleding Dragen Die Jouw Niet Staat Wegdoen

Iedereen heeft wel zo een type kledingstuk in zijn kast hangen. Fashion items die helemaal hip zijn maar die jou eigenlijk helemaal niet staan. Elke keer als je naar je garderobe staat denk je, zal ik het wel of niet dragen?

Bij twijfel of je het wel moet dragen moet het antwoord nee zijn. Leg het op je ‘wegdoen’ hoop.

Het kan nog wel zo hip and happening zijn, als het jou niet staat kun je het beste het kledingstuk wegdoen of weggeven.

Kleding Die Uit De Mode Is

Het tegenovergestelde van trendy kleding. Kledingstukken in je kledingkast die uit de mode zijn. Moet je die nog houden? Je kan wachten totdat het weer in de mode is.

Maar daarop wachten kan jaren duren en het neemt ruimte in. Leg deze oude kleding op de ‘wegdoen’ hoop.

Wegbrengen Naar Een Kringloopwinkel Of Goede Doelen

Als je eenmaal weet welke kleding je niet meer wilt in je garderobe is het tijd om het weg te doen. Een goede bestemming voor je kleding zijn goede doelen.

Even wassen van je oude kleding die je wilt doneren of wilt inleveren is wel aan te raden en wel zo respectvol. Hetzelfde geldt voor je kapotte kledingstukken uit je garderobe.

Het rode kruis vraagt vaak om gedragen kleding. Er zijn bij jou in de buurt zogenaamde textielcontainers waar je de kleding in kunt doneren.

Naast de goede doelen kun je jouw oude kleding en accessoires naar een kringloopwinkel brengen. Zo krijgt je kleding weer een nieuwe eigenaar.

Ook tweedehands winkel kun je terecht met kleding welke je niet meer wilt in je kledingkast.

Kleding Ruilen Op Een Swap Party

Naast het wegbrengen naar de kringloopwinkel of doneren aan een goed doel kun je jouw kledingstukken ook swappen.

Je kunt hier een heel avondje met vriendinnen van maken, inclusief een hapje en drankje. Iedereen neemt kleding mee die zij niet meer willen hebben. Zo kun je kijken of je bepaalde kledingstukken en accessoires met elkaar kunt ruilen.