Gebrek aan motivatie als het om sporten gaat, we hebben er allemaal wel eens last van. Tips als: zoek een sport-maatje, leg je kleren alvast klaar en ga op vaste tijden sporten die kennen we nu wel. Helaas zul je waarschijnlijk moeten toegeven dat deze tips voor jou niet blijken te werken. Laten we het dus eens wat creatiever aanpakken. Bij deze: een rijtje met tips die je nog nooit eerder gehoord hebt.

Muziek

De muziek die je luistert tijdens het hardlopen is cruciaal. Probeer eens verschillende stijlen uit, zo kom je erachter wat voor jou goed werkt. Sommige mensen rennen super op techno terwijl anderen het nieuwste album van Justin Bieber top vinden. Denk ook eens aan van die heerlijk foute Eighties disco muziek. Zo gaan de kilometers je gegarandeerd vrolijk af. Maak met jezelf de afspraak dat je albums die net uit zijn alleen mag luisteren tijdens het hardlopen, wedden dat je ineens elke avond een rondje rent.

Nieuwe kleding

De tip van nieuwe kleding kopen ken je misschien al. Als je iets nieuws hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk aantrekken en zo is de kans dus groter dat je gaat rennen. Ga bovendien rennen op plekken waar veel mensen zijn. Denk dan aan parken of wandelgebieden. Zo kun je meteen je nieuwste kleren showen en heb je meteen publiek voor je eigen hardloopwedstrijd. Ten slotte ga je vaak net een tandje harder rennen als er een leuke jongen jouw kant op kijkt.

Zombie app

Er zijn dus apps die je laten denken dat je wordt achtervolgd door zombies. Heel simpel eigenlijk, als je het gevoel hebt dat je moet rennen voor je leven dan gaat alles natuurlijk vanzelf. Voor iedereen die fan is van The Walking Dead is dit natuurlijk een droom die uitkomt.

Creatieve manier van hardlopen

Daag jezelf uit om tussendoor eens een paar honderd meter te hinkelen of heel hard te sprinten. Ook kan het helpen om een grappige route uit te stippelen. Met apps als Runkeeper kun je precies zien waar je gelopen hebt. Ren dus eens een route in de vorm van een hartje of in je eigen voorletter. Leuk ook om op Facebook te delen.

Dagboek

Hou een (video)dagboek bij. Schrijf hierin hoe het hardlopen ging en hoe goed je je daarna voelde. Door dit bij gebrek aan motivatie terug te lezen kun je spontaan weer zin krijgen om een rondje te rennen. Ook kun je alle smoesjes opschrijven die je verzint om niet te gaan. Door ze op te schrijven geef je er minder snel aan toe en is de kans dus groter dat je toch je rondje rent.

Heb jij nog creatieve tips die we moeten toevoegen aan dit lijstje?
Waar wacht je nog op? Sportschoenen aan en gaan!