Voor elke vorm gezicht is een andere aanpak qua make-up gewenst. Voornamelijk het contouren met make-up is bij de verschillende gezichstvormen net even anders. Dit geldt naast make-up ook voor de wenkbrauwen.

Je wenkbrauwen op een manier epileren en bijwerken zodat het bij de vorm van je gezicht past zorgt er voor dat je een betere uitstraling krijgt.

De juiste wenkbrauw vorm voor jouw type gezicht zorgt er voor dat je gezicht meer symmetrie krijgt. Hierdoor zie je er al snel nog aantrekkelijker uit.

Daarnaast kan de juiste vorm wenkbrauw er voor zorgen dat je er jonger uitziet.

In dit artikel lees je meer over welke wenkbrauw vorm er bij jouw gezichtsvorm past.

Vorm Wenkbrauwen Bij Gezichtsvorm

Rond Gezicht En De Beste Vorm Voor De Wenkbrauwen

Als je een rond gezicht hebt, wil je dat je gezichtsvorm er meer vierkant uitziet. Dit kun je bereiken door de wenkbrauwen recht te laten eindigen.

Dus geen accent op de boog van je wenkbrauwen, zoals je ziet op de foto met Mandy Kaling hieronder.

Juiste Wenkbrauwen Bij Een Vierkant Gezicht

Een vierkant gezicht zorgt er voor dat je gezicht er hoekiger uit ziet. Je kunt bijgewerkte wenkbrauwen er voor zorgen dat je gezicht er ronder uit gaat zien.

Zorg dat je wenkbrauwboog licht gebogen is, zoals je op de foto met Diane Kruger hieronder. Maak het niet te rond, maar houd het subtiel.

Wenkbrauwen En Een Lang Gezicht

Als je een lang gezicht hebt is het belangrijk om je wenkbrauwen zo breedt mogelijk te houden. Langere wenkbrauwen (langer dan je oogkas) zorgen er voor dat je gezicht er breder uitziet.

Zo lijkt je gezicht ronder dan het daadwerkelijk is. Houd je wenkbrauwen dus op lengte, zoals je op de foto met Liv Tyler hieronder kunt zien.

Hartvormig Gezicht En De Juiste Vorm Wenkbrauwen

Bij een hartvormig gezicht is het belangrijk om je wenkbrauwboog te accentueren. Let er bij een hartvormig gezicht op dat er je niet te dunne wenkbrauwen van maakt. Goed bij werken is een must, maar te dunne wenkbrauwen zorgen er voor dat gezicht er platter uitziet.

Gelukkig zijn stevige wenkbrauwen al jaren de trend, zoals je ziet op de foto met Reese Witherspoon hieronder.

Ovaal Gezicht En De Wenkbrauwen

Bij een ovaal gezicht kun je het beste je wenkbrauwen bijwerken zodat je wenkbrauwen licht gebogen zijn. Zie de foto hieronder met Jessica Alba.

Diamantvormig Gezicht En De Juiste Vorm Wenkbrauwen

Zorg bij een diamantvormig gezicht dat er in je wenkbrauwen een lichte golf zit, zoals je ziet op de foto hieronder met Nicole Kidman. Omdat het accent van het diamantvormig gezicht op de slapen ligt zorgen de lichtgolvende wenkbrauwen er voor dat je gezich op dat punt minder breed lijken.

Wenkbrauwvorm Regels Voor Elk Gezichtsvorm

Naast de specifieke tips voor wenkbrauwen zijn er nog een aantal algemene tips die je kunt gebruiken ongeacht de vorm van je wenkbrauwen.

1. Je wenkbrauw moeten beginnen aan de buitenkanten van je neusbrug. Dit punt kun je makkelijk ontdekken door de steel van een penseel tegen de zijkant van je neus te leggen.

2. De boog van de wenkbrauw moet op ⅓ van je wenkbrauw beginnen. Niet in het midden.

Voorkom dat je wenkbrauwen eruit zien als regenbogen. Het is belangrijk om de natuurlijk verhoudingen van je wenkbrauwen te behouden, en deze bij te werken. Niet om je gehele wenkbrauw een hele andere vorm te geven.

3. Zorg dat het punt waarop je wenkbrauwen eindigen evenhoog zijn als waar je wenkbrauwen beginnen (bij je neusbruggetje). Anders lijken je ogen er meer moe uit zien dan dat je daadwerkelijk bent.