Vind jij je wenkbrauwen te dun? Dat hoeft geen probleem te zijn want wij geven je tien tips waarmee jij mooie volle wenkbrauwen krijgt. Er zijn namelijk verschillende manieren om je wenkbrauwen snel te laten groeien en om je wenkbrauwen voller te laten lijken.

1. Wenkbrauwen sneller laten groeien met kokosolie

Kokosolie is de ideale manier om vollere wenkbrauwen te krijgen. Het bevat proteïne, vitamine E en ijzer. Ook helpt het om je wenkbrauwen donkerder te maken. Breng voor het slapen gaan enkele verwarmde druppels kokosolie aan op je wenkbrauwen. Na één tot twee maanden zul je verschil zien.

2. Dikkere wenkbrauwen door castor olie

Castor olie, ook wel wonderolie genoemd, staat erom bekend dat het haargroei stimuleert. Neem een watje met pure castor olie en breng het op je wenkbrauwen aan. Laat het vervolgens minstens dertig minuten of een hele nacht zitten en was het daarna met lauw water en een milde reiniger er weer vanaf.

3. Olijfolie om haargroei van je wenkbrauwen te stimuleren

Ook olijfolie is goed voor je wenkbrauwen. Je kan de olijfolie puur aanbrengen of mengen met wat honing. Laat het een half uurtje tot een hele nacht inwerken en was het daarna met lauwwarm water eraf.

4. Vollere wenkbrauwen met fenegriekzaad

Fenegriekzaad zorgt ervoor dat je wenkbrauwen sneller groeien en helpt bij het herstel van je haarzakjes. Je kunt fenegriekzaad bij verschillende winkels krijgen, waaronder bij Holland & Barett. Week één theelepel fenegriekzaad in water voor ten minste vijf uur. Maal de zaadjes vervolgens fijn tot een dikke pasta en voeg wat kokos- of olijfolie toe. Breng het mengsel voor het slapen gaan aan en laat het de hele nacht inwerken. Doe dit twee of drie keer per week.

5. Aloë vera om wenkbrauwen sneller te laten groeien

Aloë vera bevat enzymen en hydraterende eigenschappen die je haarzakjes verzorgen. Hierdoor groeien je wenkbrauwen sneller en worden ze voller. Je kunt een aloë vera gel kopen bij onder andere Holland & Barret. Ook kun je een hele aloë vera plant kopen. Neem een blad van een aloë vera plant, snijd het open en neem wat van de gel eruit. Of neem wat gel uit een aloë vera tube. Breng deze gel aan op je wenkbrauwen, laat het dertig minuten inwerken en spoel het vervolgens af met lauwwarm water.

wenkbrauwen

6. Eigeel voor vollere wenkbrauwen

Het klinkt misschien niet zo fris, maar je kunt ook eigeel gebruiken om je wenkbrauwen dikker te maken. Het zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes gezonder en dikker worden. Neem een ei en scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel tot het wat dikker wordt en breng het vervolgens met een wattenstaafje aan op je wenkbrauwen. Laat het een kwartier inwerken, spoel het af met koud water en was daarna met een milde reiniger.

7. Wenkbrauwen laten groeien door exfoliëren en masseren

Exfolieer en masseer je wenkbrauwen enkele malen per week om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren. De doorbloeding is namelijk belangrijk voor de haargroei.

8. Gezond eten voor vollere wenkbrauwen

Een gezond dieet is belangrijk voor het groeien van je wenkbrauwen. Zorg er daarom voor dat je voldoende vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt. Drink ook dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter.

9. Groeimiddel voor je wenkbrauwen

Wil jij je wenkbrauwen laten groeien? Dan kan je hier ook een speciaal middeltje voor kopen. Er zijn namelijk verschillende groeimiddelen voor wenkbrauwen op de markt. Deze dien je dagelijks op je wenkbrauwen aan te brengen, waarna je na zo’n twee tot drie maanden resultaat ziet.

10. Wenkbrauwen voller laten lijken met make-up

Wil jij vandaag nog je wenkbrauwen voller laten lijken? Dan is make-up de enige oplossing. Creëer volle wenkbrauwen met een wenkbrauwpotloodje of wenkbrauwpoeder. Kies voor een kleur die bij je eigen haarkleur past, zodat het er natuurlijk uitziet. Wil je dat alles goed blijft zitten? Gebruik dan een wenkbrauwgel om je wenkbrauwen in model te houden en tegelijkertijd je make-up te fixeren.

Samenvatting: 10 tips om je wenkbrauwen voller te laten groeien

Hieronder vind je in een oogopslag wat je kunt doen om de haargroei van je wenkbrauwen te stimuleren:

  • Smeer wat kokosolie op je wenkbrauwen om groei te versterken;
  • Breng wat castor olie aan op je wenkbrauwen voor extra haargroei;
  • Gebruik olijfolie om je wenkbrauwharen te laten groeien;
  • Maak een pasta van fenegriekzaad;
  • Breng eigeel aan op je wenkbrauwen met een wattenstaafje voor extra groei;
  • Zorg voor goede doorbloeding van je wenkbrauwen door ze te masseren en te exfoliëren;
  • Kies voor een gezonde lifestyle en krijg mooiere wenkbrauwen en natuurlijk een gezond lichaam;
  • Vraag advies over het gebruik van haargroeimiddelen bij de drogist of de gezondheidswinkel;
  • Laat je wenkbrauwen er aan de buitenkant mooier uitzien door middel van de juiste make-up.