Het mooiste effect van make-up is het om een manier aanbrengen dat het niet echt opvalt. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Make-up fouten zitten in een klein hoekje.

Iets te veel eyeliner op de onderste oogleden of net even een te felle kleur mascara zorgen er voor dat make-up zijn doel voorbij schiet. Make-up moet je helper er mooier uit te laten zien.

Make-up fout aanbrengen kan er voor zorgen dat het eruit als schmink. Die make-up fout wil je bijvoorbeeld al voorkomen toch? Om alvast beter voorbereid te zijn op make-up foutjes staan hieronder de 6 meest gemaakte fouten. Zo kun je die fouten tijdens het opmaken alvast vermijden.

Make-up Fouten Voorkomen Tips

Make-up Fout 1: Mascara Met Klontjes Aanbrengen

Teveel aan mascara is een veel voorkomende make-up fout die je makkelijk kunt voorkomen. Om mascara zonder klontjes aan te brengen kun je het volgende doen.

Mascara stap 1. Breng zo min mogelijk mascara aan op je mascaraborsteltje. Tik het voor de zekerheid nog een keer af op het randje van het tube. Je kunt ook een tissue neerleggen en zachtjes de overtollige mascara eraf laten druppelen en tikken.

Mascara stap 2. Breng de mascara al zigzaggend aan op je wimpers.

Mascara stap 3. Ga met een oude tandenborstel of wimperkammetje door je wimpers heen nog voor dat de mascara is opgedroogd. Zo haal je het meeste van de rommel en klontjes uit en van je wimpers.

Mascara stap 4. Als je nog een laagje wilt aanbrengen. Kun je beter even wachten totdat de mascara is opgedroogd. Het is verstandig om bij het tweede laagje je wimpers nog een keertje te kammen.

Zo voorkom kom je fouten met dit type oogmake-up.

Lees hier meer over het aanbrengen van mascara: Professioneel Mascara Aanbrengen

Make-up Fout 2: Te Dunne Blush Lijn

Het is belangrijk om bij het aanbrengen van de blush de juiste formaat makeupkwast te gebruiken. Een te dunne blush lijn zorgt er voor dat je blush te veel opvalt en het er uit laat zien als een streep.

Zo een fout met blush make-up wil je natuurlijk voorkomen.

Zorg voor een lekker dikke make-up kwast die je blush mooi kan verdelen tijdens het opmaken. Bij de compacte blush zit nog te vaak een te kleine make-up kwast.

Je kunt dus beter een make-up kwasten set los aanschaffen.

Lees hier meer over de verschillende make-up kwasten op Womentoday.nl: Verschillende Type Make-Up Kwasten

Make-up Fout 3: Eyeliner In Eén Dikke Lijn Rond Je Ogen

Eyeliner heeft de kracht om je ogen er kleiner of er juist groter uit te laten zien. Daarom is het verstandig om goed te oefenen met eyeliner. Een make-up foutje zit in een klein hoekje.

Wat je met eyeliner vooral moet zien te voorkomen is om de eyeliner heeft dik rond je ogen aan te brengen.

Even dikke eyeliner rond en op de onderste oogleden als op de bovenste oogleden brengt het geheel uit balans. Het resultaat is niet altijd even flatterend.

Hoe voorkom je deze make-up fout? Zorg dat je bijvoorbeeld op je bovenste oogleden in verhouding met je onderste oogleden wat meer eyeliner aanbrengt.

Als je een lichte huid hebt is het verstandig om een donkerbruine eyeliner te gebruiken. Dit maakt het even wat subtieler.

Bij een lichtgetinte huid of een donkere huidskleur kun je wel gewoon een donkerbruine of zwarte eyeliner gebruiken. Dit heeft wederom met balans te maken.

Make-up Fout 4: Donkere Lipliner En Felle Kleuren Lipstick

Dit past ideaal bij jaren 80 make-up look. Leuk dus voor 80’s feestjes. Maar dan wel in combinatie met een 80’s outfit.

Zonder de extravagante jaren 80 kleding trekken je lippen te veel aandacht. Maar in de huidige tijd moet je het sowieso maar niet meer dragen.

Om te voorkomen dat je de mist in gaat met lipliner in combinatie met lippenstift kun je het beste een lipliner kiezen die het meest op de kleur van je huid rond je mond lijkt.

Zo wordt de overgang van je huid naar je lippen mooier.

Vul je lippen met de door jou gewenste kleur lipstick en maak het af met transparente lipgloss.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een matte lipstick om deze make-up fout met lipliner is zijn geheel te omzeilen.

Make-up Fout 5: Wenkbrauwen Verven Als Je Volle Wenkbrauwen Hebt

Als je wat dikkere wenkbrauwen hebt kun je het beste je wenkbrauwen niet verven of inkleuren. Enkel een wenkbrauwenkammetje en wat wenkbrauwenpoeder is voldoende.

Voorkom ook deze make-up fout.

Als dikke wenbrauwen hebt zijn ze zelf al in staat om op te vallen. Het is wel verstandig om je wenkbrauwen regelmatig bij te knippen en er dagelijks een wenkbrauwkammetje doorheen te halen.

Je wenkbrauwen goed verzorgen blijft altijd belangrijk. Ongeacht of je dikke of dunne wenkbrauwen hebt.

Make-up Fout 6: Wenkbrauwen Te Veel Epileren

Als wenkbrauwen mooi geëpileerd zijn kan het je look een stuk mooier maken. Maar een foutje zit in een klein hoekje.

Het is namelijk zo dat men al snel de wenkbrauwen over epilleerd. Dit betekent dat je wenkbrauwen gewoon te dun zijn voor jouw gezichtsvorm of make-up look.

Vollere wenkbrauwen zijn al een tijdje in de mode, dus een beetje meer wenkbrauw is helemaal niet erg.

Wees dus voorzichtig met de pincet om deze make-up fout te voorkomen.

Make-up Fout 7: Foundation Aanbrengen Op Een Te Droge Huid

Een andere make-up fout is het aanbrengen van een foundation op een te droge huid.

Het gebruiken van foundation op een droge huid zorgt er voor dat stukjes huid worden geaccentueerd. De bedoeling van een foundation is natuurlijk om je huid egaler te maken.

Hoe voorkom je deze make-up fout?

Je kunt het beste je huid eenmaal per week goed scrubben. Uiteraard met scrub product dat niet je hele huid kapot maakt. Kies naast een scrub om te exolieferen ook voor een verzachtende creme.

Door je huid in de eerste plaats goed te verzorgen, vervelt je huid minder snel en kan de foundation je helpen om je huid daadwerkelijk mooi egaal te maken.

Make-up Fout 8: Overmatig Gebruik Van Bronzer

Ook met bronzer kun je aardig de mist in gaan.

Het is namelijk zo dat je bronzer op delen van je gezicht moet aanbrengen. Denk aan je voorhoofd, slapen en neus.

Het is niet bedoeld om over je gehele gezicht te smeren. Dit ziet er minder verzorgd uit. Gebruik bronzer dus op de eerder genoemde delen van je gezicht, als een soort highlighter.

Make-up Fout 9: Met Make-up Op Slapen

Misschien de belangrijkste make-up fout die je echt moet voorkomen. Het is namelijk zo als je make-up voor het slapen niet van je huid haalt er ontstekingen kunnen ontstaan.

Dit geldt in het bijzonder voor oogmake-up, omdat je ogen het meest gevoelig zijn. Dus verwijder voordat je gaat slapen altijd je make-up. Bega deze make-up fout niet.