De dresscode White Tie, ook wel cravate blanche genoemd, is waarschijnlijk een van de minst voorkomende kledingvoorschriften. Deze dresscode komt vooral voor bij ceremonies, formele gelegenheden en exclusieve evenementen. Dat zijn dus geen alledaagse feestjes waar iedereen voor uitgenodigd wordt. Toch is er een kans dat je er in je studentenleven mee in aanraking komt. White Tie is namelijk best populair voor afstudeergala’s! Lees alle belangrijke info over deze dresscode in dit artikel.

De White Tie dresscode in het kort

  • Vrouwen dragen een stijlvolle galajurk
  • White Tie jurken vallen tot over de enkels/tot op de grond
  • Bij deze dresscode zijn handschoenen officieel verplicht
  • Glinsterende sieraden en een clutch maken de cravate blanche look af

White Tie jurk

Dames dragen bij de White Tie dresscode een lange galajurk, avondjurk of zelfs een baljurk. Zolang de stof maar tot over de enkels valt. Meestal heeft de jurk geen mouwen en een diep decolleté. Het moet er chique en elegant uitzien. Laat de cut-out trend dus maar even achterwege en kies niet voor een laag uitgesneden rug. Afhankelijk van het soort evenement zou je ook voor een stijlvolle strapless dress kunnen gaan. Mocht je je daar niet comfortabel bij voelen, is een hoge hals natuurlijk ook een mooie optie!

Kleur en materiaal

Voor de kleur zijn er geen strenge eisen. Zwart, rood- en blauwtinten zijn eigenlijk altijd goed. Pas eventueel de tint van de outfit aan op het seizoen. Pastel kleuren in het voorjaar en donkere kleuren in het najaar. Wel wordt er altijd verwacht dat het een effen stof is van een luxe materiaal. Gelukkig zijn glimmende pailletten, kristallen en parels wel toegestaan. Je hoeft er dus absoluut niet saai uit te zien!

Accessoires

In de korte opsomming kon je al lezen dat het bij White Tie officieel verplicht is om handschoenen te dragen. Deze horen tot net over de elleboog te komen en dezelfde kleur te hebben als je jurk. Het maakt meteen de chique outfit af! Je sieraden mogen wel glinsteren, maar niet te veel opvallen. En ook goed om te weten: ringen draag je onder de handschoen en de subtiele armbandjes draag je erover. Zoals bij de meeste dresscodes is een clutch de meest voorkomende tas en een pump de beste schoenenkeuze. Op een koude dag kies je voor een stola of sierlijke shawl om over je schouders te slaan.