Wij vrouwen hebben door de jaren heen ontzettend veel haarstijlen gehad. Kijk maar eens in de fotoalbums van je moeder of oma, dan kan je je in sommige gevallen helemaal niet meer voorstellen dat deze stijlen in waren. Wat opmerkelijk is, is dat sommige haarstijlen van vroeger nu weer terugkomen. Benieuwd naar de vroegere haarstijlen? Lees het hieronder.

Als je naar de tijdlijn van de haarstijlen kijkt, zie je alles voorbijkomen. Lang, kort, opgestoken, opvallende kleuren… je kan het zo gek niet bedenken.

It’s all about the curls

De jaren ’50 stond bekend om de gekrulde kapsels. In deze tijd was Marilyn Monroe een icoon en iedereen wilde haar look natuurlijk kopiëren. Hoe groter de krullen, hoe beter. De kapsels in deze tijd straalde wel verzorging uit. De vetkuif van Elvis Presley was in deze tijd ook razend populair en dat koste wel aardig wat tijd om dit goed in model te brengen.

Grease lightning

Als we een deurtje verder gaan naar de jaren ’60/70 zie je nog steeds dat krullen populair zijn. Alleen worden de haarstijlen iets meer girly. Je ziet steeds vaker een lange bob of lang haar voorbij komen. De vrouwen steken hun gekrulde haar graag op in een hoge paardenstaart en voegen als accessoires een lintje om de staart toe. Ook droegen de vrouwen vaak scrunchies in hun haar, die sinds vorig jaar weer hipper dan ooit zijn.

Het touperen was niet weg te denken in deze tijd. Big, bigger, bigst dachten de vrouwen. Deze haarstijl kun je al een beetje terugzien in de fotoboeken van je ouders. De geföhnde krullen, ingesprayd met bussen haarlak, maken hier hun opkomst.

Colors everywhere

Sinds 2000 verdwijnen langzamerhand de trends. Iedereen neemt een kapsel wat hij/zij leuk vindt. De bobline komt weer terug, gabbers blazen een opgeschoren haarkant nieuw leven in en je ziet vooral veel gekleurd haar voorbij komen. Voor de wat ingetogener vrouw, waren high- en lowlights al ontzettend opvallend. Dit zag je ook veel terugkomen bij celebrities. Ook zag je veel opvallende kleuren voorbijkomen. Kan je het vuurrode punker kapsel van Kim lian van der Meij nog herinneren?

Op dit moment zijn deze trends er nog steeds. De bayalage en pastelkleurige lokken zijn de laatste jaren niet meer weg te denken en het lijkt erop dat dit een tijdloze haarstijl wordt.