Wil je eens een keer iets nieuws met je haar? Overweeg kort haar! In 2017 maken korte kapsels een comeback. Het staat vlot en is helemaal van deze tijd!

Korte kapsels dames

Heb je al wel besloten dat je voor een kort koppie gaat, maar weet je nog niet welk kort kapsel het best bij jou past? Een paar handige tips!

 • Ga niet gelijk all the way maar doe het stapje voor je stapje. Kijk eerst hoe een kort kapsel je bevalt en besluit dan pas of je het ook wilt verven bijvoorbeeld.
 • Kies een goede kapper uit. Ga naar Kinki Kappers of AMI kappers. Vaak zijn deze kappers moderner en zeker als je nog niet helemaal weet wat je wilt met je haar kunnen deze kappers heel goed advies geven. Zodat jij met een gerust hart en mooi kort kapsel weer naar buiten loopt ;).
 • Blijf dicht bij jezelf. Is een opgeschoren kapsel écht wel iets voor jou als meisjes meisje? Houd goed voor ogen wat jij wilt en mooi vindt, niet de kapper die je gaat knippen!

Korte kapsels voor dames in alle soorten en maten

Je hebt korte kapsels voor dames in allerlei soorten en maten. Romantische korte kapsels, stoere korte kapsels, pixie cuts en undercuts. Een aantal voorbeelden:

De bob

Dit is één van de bekendste korte haarstijlen. Het is vlot en pittig doordat je haar in één lengte is geknipt. Het is een kort kapsel met weinig risico’s en daarom perfect als je een nieuwe look wilt. Je moet wel goed rekening houden met de lengte en de vorm van je gezicht om te kunnen bepalen welk kort kapsel bij je past! We hebben eerder al een artikel geschreven over welk kapsel het best bij je gezichtsvorm past.

De pixie cut

Ook wel het jongenskopje genoemd. Dit kapsel is een stuk korter dan de bob en voor dames die durven! Je hebt de mod cut, denk aan de jaren 60 (Twiggy) maar ook de stoere pixie cut die tegenwoordig vaak gepaard gaat met een leuk (pastel)kleurtje.

Undercut kapsel

Een undercut kapsel is eigenlijk een pixie cut maar met opgeschoren stukken aan de achterkant of zijkant van het gezicht. Het staat heel stoer, vooral als je dit kapsel combineert met een pony.

Styling tips voor kort haar

Als je altijd lang haar gewend bent geweest, kan het stylen van een kort kapsel een stuk lastiger zijn dan het in eerste instantie lijkt. We zetten een paar makkelijke styling tips voor je op een rij.

Lekker warrig
De out of bed look is perfect als je een pixie cut hebt. Kneed er wat wax in of spuit een beetje haarlak in je lokken en schud het door elkaar met je handen. Een bob kan ook prima eens een dagje lekker wild en warrig zijn, gebruik daarvoor droogshampoo of texture spray om het gewenste resultaat te krijgen.

Femme fatale
Super sexy als je een androgyn (mannelijk) kort kapsel hebt. Je kunt het heel mooi sleek en plat maken met gel. Met een bob is een slicked back hairdo super tof. Het staat beide heel sexy in combinatie met heftige oog make-up of een fel kleurtje op je lippen. En om het af te maken opvallende oorbellen. Misschien iets too much voor overdag, maar perfect voor een feestje.

Romantische korte kapsels
Deze stijl leent zich super voor de lob (een lange bob). Maak een middenscheiding en krul je lob. Kam het vervolgens door. Je krijgt een losse slag in je haar en dat staat super cute. Ook leuk: vlecht je haar aan één kant in, mits je haar daar lang genoeg voor is.

Korte kapsels dames

De voordelen van korte kapsels

Het hebben van een kort kapsel heeft zo zijn voordelen en meiden en dames met korte kapsels zullen zich ongetwijfeld in een paar dingen herkennen.

 • In de ochtend ben je veel minder tijd kwijt aan je haar. Beetje haarlak of wax erin, met je handen erdoorheen en je bent ready to go!
 • Wat is een bad hair day? Als je kort haar hebt, heb je daar namelijk geen last meer van.
 • Wil je je haar verven, dan heb je niet zoveel verf nodig.
 • Ook kun je veel sneller een nieuw kleurtje voor in je haar uitproberen.
 • Geen pijnlijke klitten meer.
 • Kort haar droogt sneller. Perfect als je veel sport.
 • In de zomer is een kort kapsel ideaal, je hebt het een stuk minder warm.
 • Krullen blijven langer zitten in kort haar, dit komt doordat je haar minder zwaar is.
 • Een kort kapsel laat je hals langer lijken.
 • Kort haar is stoer en vlot, dus jij ook 😉

Celebrity’s met korte kapsels

Haar inspiratie opdoen is altijd leuk en handig om als voorbeeld mee te nemen naar de kapper. Deze celebs gingen je al voor met hun toffe korte kapsels!

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op