Heb je een vrij druk leven en lukt het je nauwelijks om wat tijd voor jezelf te nemen? Dan is het goed om daar verandering in te brengen, want ontspanning doet je goed. Ben je gek op wellness en alles wat daarbij komt kijken? Dan kun je overwegen om een thuis spa te creëren. Je badkamer is daar de perfecte plek voor. Maar hoe doe je dat, een thuis spa maken? Dat is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en sommen hieronder de beste tips voor je op!

Zorg voor sfeervolle verlichting

Denk je aan een spa, dan denk je al gauw aan een ontspannen sfeer. Om een eigen spa te maken thuis, is het daarom een aanrader om voor deze sfeer proberen te zorgen. Hoe meer je dat echte wellness gevoel hebt, hoe beter je echt tot rust komt. Een grote rol in het creëren van een ontspannen sfeer, is de verlichting. Wil je de badkamer sfeervol maken, dan is dat mogelijk met bijvoorbeeld dimbare verlichting, kaarsen of lichtslingers. Zulke soorten lichtbronnen dragen bij aan de sfeer en toveren jouw badkamer binnen no time om tot een eigen wellness. 

Voeg zoveel mogelijk rustige kleuren toe

Een mini spa thuis maken in je badkamer doe je ook door rustige kleuren toe te voegen aan de ruimte. Als je voor zachte en kalmerende tinten kiest, zorgt dat voor een rustgevende sfeer. Je kunt deze kleuren terug laten komen in het sanitair, de vloer, de wanden of de accessoires. Hoe meer rustige tinten je in de badkamer hebt, hoe rustiger de ruimte oogt. Denk bij kalme kleuren aan bijvoorbeeld wit, grijs, lichtgroen, lichtblauw of beige.

Maak het gezellig met accessoires

Nog een tip om een thuisspa te realiseren in je badkamer, is de ruimte opfleuren. Dat doe je door gebruik te maken van een aantal leuke accessoires. Plaats accessoires die je doen denken aan een echte wellness. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte handdoeken, een badjas, badmat, handdoekhouder, voetenbadje, badtafeltje of badbrug. Zulke accessoires helpen erbij om jouw spa-ervaring zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. Heb je een aantal toffe badkameraccessoires in de ruimte geplaatst, dan nodigt het gelijk ook veel meer uit om even de ontspanning op te zoeken.

Zorg voor heerlijke geuren

Een ander tip die je in gedachten kunt houden als je aan de slag gaat met het maken van een eigen thuisspa, is zorgen voor heerlijke geuren. De geur speelt namelijk een grote rol in hoe jouw spa-ervaring straks is. Voor een lekkere geur in de badkamer zorgen is op verschillende manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen. Deze kaarsen zijn te koop in tal van geuren, zoals kamille, vanille of lavendel. Ook geurstokjes of geurzakjes zijn uitstekende manieren om de badkamer lekker te laten ruiken. Daarnaast zorgen bepaalde badproducten voor een aangename geur in de ruimte, zoals badoliën, shampoos of bruisballen.

Stal je favoriete producten op een leuke manier uit

Een eigen wellness in huis is natuurlijk niet compleet zonder je favoriete haar-, huid- en badproducten. Om het echte spa-gevoel te creëren, is het een aanrader om je favoriete producten op een mooie manier uit te stallen. Denk aan haarproducten als je shampoo, mousse en haarmaskers. Huidproducten die je een mooi plekje kunt geven zijn bijvoorbeeld je bodylotion, gezichtsmaskers en andere crèmes. Badproducten die je in het zicht kunt zetten zijn bijvoorbeeld badoliën, douchefris, scrub en bruisballen.

Door je favoriete haar-, huid-, en badproducten uit te stallen geef je jouw badkamer een vleugje persoonlijkheid. Bovendien is het hartstikke praktisch, want je kunt er op deze manier makkelijk bij. Hierdoor maak je er echt een complete ervaring van en heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de producten waar je op dat moment behoefte aan hebt. 

Een thuis spa is de ideale manier om even lekker tot rust te komen na een lange dag of tijdens een dagje vrij. Maar niet alleen voor jezelf is het ideaal, ook kun je genieten van je thuis spa met vriendinnen. Met een spa in je eigen huis hoef je dus niet telkens naar een wellnesscentrum om de ontspanning op te zoeken, want je kunt gewoon een thuis spa dag voor jezelf organiseren zo nu en dan. Nu je weet hoe je dit het beste aanpakt, kun je hiermee aan de slag. Als je een echte liefhebber bent van wellness, ga je waarschijnlijk geen spijt krijgen van deze keuze. Maak je badkamer zo sfeervol en ontspannen mogelijk voor jezelf en geniet van rustgevende momentjes!