Het is zover: je hebt de stap gezet om te beginnen met sporten in de sportschool. Het abonnement is al afgesloten dus je kan niet meer terug. Maar wat heb je nou precies nodig in een sportschool en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen wij je uit in dit artikel!

In het begin is alles moeilijk en nieuw, maar met deze tips leer jij door te zetten in de sportschool en wordt het al gauw een feestje om er naartoe te gaan!

1. Sportkleding

Ten eerste moet je natuurlijk denken aan een setje goede sportkleding. In het begin kan je het nog prima met één setje redden, vooral als je maar 1 keer in de week gaat trainen. Maar mocht je meerdere dagen in de week gaan trainen, koop er dan een setje of twee bij, zodat je niet een paar keer in een bezweet kledingsetje moet rondlopen. Is voor jou maar ook voor je mede sporters een stuk prettiger ?.

De juiste sportkleding hoeft echt niet altijd duur te zijn. Je zou naar een sportwinkel kunnen gaan om je daar te laten informeren wat het beste voor je is.

2. Goede schoenen

Goede sportschoenen kunnen een hele investering zijn maar zijn wel heel belangrijk. Je voeten moeten namelijk wel goed beschermd worden voor de schokken die ze ontvangen wanneer jij bijvoorbeeld gaat hardlopen. Schaf dus meteen aan het begin al goede sportschoenen aan en laat je eventueel informeren wat het beste past bij welke sport jij doet. Als je schoenen van slechte kwaliteit hebt, heb je sneller de kans op een blessure.

goede sportschoenen

3. Handdoek

Bij de meeste sportscholen is het verplicht om een handdoek bij je te dragen in de zaal. Dit is niet alleen voor jezelf maar ook voor je mede sporters veel hygiënischer. Daarnaast bescherm je met een handdoek het leer van de toestellen. Als leer veel in aanraking komt met zweet, gaat het sneller kapot. Neem dus altijd een handdoek mee naar de zaal waar je tussendoor je zweet aan kan afvegen.

Als je het niet zo fris vindt om dezelfde handdoek te gebruiken voor het douchen, zou je natuurlijk altijd een extra handdoek mee kunnen nemen.

4. Drinkfles

Drinken tijdens het sporten is ontzettend belangrijk en mag je echt niet vergeten! Tijdens het sporten verlies je namelijk veel vocht doordat je zweet. Door voldoende te drinken tijdens het sporten, vul je dat vocht weer aan. Doe je dit niet dan heeft het best wel wat gevolgen. Naast dat je kans loopt uit te drogen, gaan ook je sportprestaties achteruit.

Tip: zorg dat je voordat je gaat sporten al voldoende drinkt en heb dus tijdens het sporten altijd een bidon gevuld met water of sportwater bij je. Na het sporten moet je ook weer genoeg drinken om je vochtpercentage te kunnen herstellen.

5. Eten

Het kan zijn dat je tijdens een training wat gammel wordt en daardoor een licht gevoel in je hoofd krijgt. Zorg daarom altijd dat je een banaan in je tas hebt zitten. Dan heb je in ieder geval iets waar je even op vooruit kan en als je dan thuis bent kun je bijvoorbeeld een bakje yoghurt met wat fruit erdoor.

Doe deze dingen absoluut niet na het sporten!