Wenkbrauwen zijn alles! Ze zijn bepalend voor je uitstraling en kunnen een look maken of breken. Waar je in de 90’s uren in de weer was met een pincet, blijf je hier nu ver bij vandaan. Al een paar seizoenen zijn grote wenkbrauwen hot. Hoe voller hoe beter. Waarom het zo’n hit is? Grote volle wenkbrauwen geven iedereen een natuurlijke en jeugdige look. Maar wat nu als je van nature niet gezegend bent met zulke mooie volle exemplaren (of vroeger te enthousiast geëpileerd hebt)? Geen nood. Wij hebben dé tips om jouw wenkbrauwen er voller uit te laten zien en ze -indien nodig- terug te laten groeien.

1. Pluk niet & wees geduldig

Het klinkt logisch maar blijkt in de praktijk nog weleens lastig te zijn. Blijf van je wenkbrauwen af; verwijder geen haartjes wanneer je bezig bent met het kweken van volle mooie exemplaren. Tijdens dit proces zien je wenkbrauwen er tijdelijk wat minder strak uit als gewend, waardoor je jezelf in bedwang moet houden om niet naar het pincet te grijpen om de boel te cultiveren. Maak de komende maanden geen nieuwe afspraak bij de brow-bar of schoonheidsspecialiste. Verman je, voor je in oude gewoonten vervalt! Goed werk heeft tijd nodig.

2. Exfoliëren

Als je jong bent heeft je huid geen hulp nodig bij het kwijtraken van dode huidcellen. Vanaf je 25e levensjaar wordt het een stukje lastiger. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen waardoor je huid er stralend, glad en fris uitziet. Een musthave dus om in je beauty routine op te nemen. Zeker nu gebleken is dat je wenkbrauwen er ook baat bij kunnen hebben. Neem een zachte tandenborstel en masseer exfoliant zacht in het ‘wenkbrauw-gebied’. Het stimuleert de haargroei.

3. Gebruik vitaminen of een serum

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vitamines en serums die haargroei van de wenkbrauwen (en wimpers) stimuleren. De haartjes groeien niet alleen sneller -waardoor ze voller lijken- maar worden ook beschermd. Ze breken minder snel af. Vind je een serum te duur? Probeer het dan eens met kokos- of wonderolie.

4. Gebruik een potlood of poeder

Om je wenkbrauwen op een natuurlijke manier in te vullen gebruik je wenkbrauwpoeder. Je brengt het poeder aan met behulp van een schuin aflopend kwastje. Wil je jouw brows wat groter maken, kun je het poeder net buiten je wenkbrauwen aanbrengen. Wees er wel alert op dat je héél nauwkeurig moet werken: voor je het weet loop je rond met twee verschillende wenkbrauwen. Volstaat het gebruik van wenkbrauwpoeder niet omdat je grotere ruimtes moet opvullen (bijvoorbeeld door een litteken)? Kies dan voor opvullen met behulp van een wenkbrauwpotlood. Breng lichte, dunne streepjes aan in de richting van de haargroei.

5. Gebruik wenkbrauwgel

Even terug naar tip 1. Zoals besproken kunnen je wenkbrauwen er tijdens het groeiproces wat minder strak uitzien. Maak gebruik van wenkbrauwgel om de boel te temmen en in bedwang te houden. Werkt perfect!

6. Laat je brows shapen door een professional

Wanneer je wenkbrauwen dan eindelijk mooi en vol zijn, is het zaak ze goed te shapen. Schakel hiervoor een professional in. Waxen, threaden of epileren? Verven of toch maar niet? De wenkbrauw-stylist bepaalt welke methode/behandeling het best bij jou en je brows past. Na behandeling passen jouw wenkbrauwen perfect bij de vorm van je gezicht, heb je een open blik en verlaat je de brow-bar met een advies op maat.