Heb jij wel eens acrylnagels of gelnagels gehad? Of heb je gellak gebruikt op je nagels? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat dit je nagels flink kan beschadigen. Vaak houd je er kwetsbare, droge en gespleten nagels aan over.

Wil jij deze schade zo snel mogelijk herstellen? Lees dan onze tips over hoe je jouw nagels kan verzorgen na kunstnagels.

Nagels Verzorgen Na Kunstnagels (Gelnagels - Acrylnagels - Solar Nagels)

Houd Je Nagels Kort

Nadat je kunstnagels hebt gebruikt, zijn je nagels vaak zacht en dun. Om te voorkomen dat ze scheuren of breken, is het verstandig om ze kort te houden. Het beste is om je nagels kort en iets rond te knippen.

Eén Kant Op Vijlen

Vijl jij je nagels? Zorg er dan voor dat je voorzichtig één kant op vijlt.

Voorkom een zaagbeweging waarbij je heen en weer gaat, omdat dit je nagels nog kwetsbaarder maakt voor scheuren en splijten.

Gun Je Nagels Rust Na Gelnagels Of Acrylnagels

Wil jij je nagels verzorgen na kunstnagels of gellak? Geef je nagels dan hun welverdiende rust en gebruik even geen nagellak.

De chemicaliën in nagellak vertragen het herstel en kunnen je nagels juist nog verder beschadigen nu ze al zo kwetsbaar zijn.

Polijst Je Nagels

Nadat je gelnagels of acrylnagels hebt gebruikt, is het verstandig om je nagels te polijsten. Ga hierbij heel voorzichtig te werk. Het polijsten zorgt ervoor dat je nagels weer wat gladder worden, zodat ze niet splijten en afbladderen.

Ook stimuleert het polijsten van je nagels de bloedcirculatie, waardoor je nagels sneller groeien.

Hydrateer Je Nagels

Hydratatie is natuurlijk onmisbaar als je jouw nagels wilt verzorgen na acrylnagels of gelnagels. Je kan hiervoor een speciaal product zoals een hand&nagell crème aanschaffen, maar je kan ook gewoon wat olie gebruiken. Bijvoorbeeld amandelolie, jojoba olie of olijfolie.

Breng een druppeltje aan op iedere nagels en masseer het goed in. Vergeet niet om ook je nagelriemen in te smeren.

Week Je Nagels In Olie Na Acrylnagels Of Gelnagels

Om je nagels te verzorgen, kan je ze één of twee keer per week tien minuten in wat olie laten weken. Ook hierbij kan je amandelolie, jojoba olie of olijfolie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je nagels goed gehydrateerd worden en het verkleint de kans op breken.

Weken in wat warme melk is ook een optie. Dit zorgt ervoor dat je nagels sterker worden. Zie het als een ontspannende mini spa sessie voor jezelf.

Niet Je Nagelriemen Verwijderen

Je nagelriemen heb je niet voor niets. Ze beschermen namelijk het nieuwe, jonge stuk nagel dat er onder groeit tegen schade en infecties. Verwijder je nagelriemen daarom niet met een nagelriemmesje. Je kan ze in plaats daarvan wel iets terugduwen met een bokkenpootje.

Lees hier meer over nagelriemen: Nagelriemen Verzorgen En Terugduwen

Eet Gezond

Je nagels verzorgen na kunstnagels, doe je natuurlijk niet alleen vanaf de buitenkant. Het is ook belangrijk om goed te eten.

Om gezonde nagels te krijgen en houden, is het belangrijk dat je voldoende eiwitten, calcium en vitamine B binnenkrijgt. Je kan hiervoor voedingsupplementen slikken, maar je kan het ook uit je dagelijkse voeding halen.

Avocado’s, eieren, vis en noten zijn hiervoor echte aanraders.

Behandel Een Infectie Meteen

Een kleine ruimte tussen je nagelbed en de gelnagel of acrylnagel kan een waar broeinest voor bacteriën worden.

Zijn je nagels dik, pijnlijk of rood? Ga dan naar je huisarts voor de juiste behandeling.