Als je naar een nagelsalon gaat kun je op verschillende manieren je nagels laten doen. Je kunt bijvoorbeeld je nagels laten vijlen en lakken. Maar ook kunstnagels laten zetten wordt vaak gedaan in een nagelsalon. Als je voor nepnagels gaat kun je uit verschillende varianten kiezen. Zo heb je gelnagels, solar nagels en acrylnagels.

In dit artikel kom je te weten wat de verschillen zijn tussen Solar nagels, acrylnagels en gelnagels. Naast het verschil tussen de verschillende kunstnagels is het belangrijk om te ontdekken welke het meest geschikt is voor jou.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn gemaakt van polymeer hars en  worden in drie verschillende stappen aangebracht. Ze worden gehard door middel van UV licht. Ten eerste wordt de base-coat aangebracht waarna de coating wordt gehard onder UV licht. Daarna wordt de nagellak zelf aangebracht en wederom gehard onder UV licht. Als de nagellak is gehard wordt de topcoat aangebracht en ook onder UV licht gehard.

Voordelen en nadelen van gelnagels

De voordelen van gelnagels is dat het er natuurlijker uitziet dan acrylnagels. Daarnaast komen er minder giftige stoffen vrij dan bij acrylnagels. Maar er zitten ook nadelen aan gelnagels. Zo kun je dit type kunstnagels niet thuis aanbrengen en ook het verwijderen ervan is lastig. Het verwijderen kun je dan ook het beste overlaten aan een professionele nagelstyliste.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn de meest populaire type kunstnagels. De acrylnagel kwam op in de jaren ’70. Ze worden gemaakt door een vloeistof en een bolletje polymeer die gecombineerd worden. Met deze mix kun je een nagel creëren.

nagellak

Voor- en nadelen van acrylnagels

Het voordeel aan een acrylnagel is dat het niet snel slijt. Je kan ze een lange tijd dragen zonder dat ze kapot gaan of scheuren (als ze op de goede wijze gezet worden, uiteraard). Helaas kleven er ook nadelen aan acrylnagels. Tijdens het aanbrengen kan het wat stinken (chemische luchtjes). En daarnaast kunnen onder de acrylnagels, dus op je echte nagels, schimmel ontstaan. En acrylnagels mag je niet laten zetten als je zwanger bent.

Wat zijn solar nagels?

Een minder bekende kunstnagel is de solar nagel. Er zijn heftige discussies op het internet te vinden van voor- en tegenstanders van solar nagels. Maar wat zijn solar nagels nu precies? De solar nagel is een bepaalde type acrylnagel. Solar nagels drogen zichzelf binnen 10 á 15 minuten.

Solar nagels: voordelen en nadelen

Eén van de voordelen van solar nagels is dat het voordelig is. Ze gaan net als acrylnagels voor een lange tijd mee. Maar er zijn ook nadelen. Net als bij acrylnagels kan er onder je kunstnagel schimmel ontstaan. Tijdens het zetten van de solar nagels kunnen er ook chemische stoffen vrijkomen die op den duur schadelijk zijn. En net als bij de acrylnagels, wordt ook bij dit type kunstnagels afgeraden om ze tijdens een zwangerschap te laten zetten.

Conclusie: verschil tussen gelnagels, acrylnagels en solar nagels

Hierbij een aantal duidelijke verschillen tussen de verschillende kunstnagels:

  • Gelnagels worden in verschillende stadia gehard onder UV-licht. Acrylnagels en solar nagels drogen door de lucht;
  • Gelnagels zijn duurder om te laten zetten dan acrylnagels en solar nagels;
  • Gelnagels zijn lastiger om te verwijderen dan solar nagels en acrylnagels.

Uit alle verschillen en voor en nadelen komen we uit op gelnagels. Alhoewel het wat duurder is dan acryl en solar nagels zien ze er over het algemeen natuurlijker uit en komen er geen chemische gassen vrij bij het zetten. Ook wordt het aangeraden om solar of acrylnagels te skippen als je zwanger bent.