Het is inmiddels ruim een maand herfst. Het wordt kouder buiten en doordat de wintertijd zijn intreden heeft gedaan, is het eerder donker. Je houdt ervan of je haat het. Wij geven je vandaag vier redenen waarom wij ondanks de regen en kou toch van herfstochtenden houden.

1. Lang in bed blijven

Dekens

Je hebt een zeer goede reden om op een vrije dag nog even lekker een uurtje langer onder de warme wol te kruipen. Het regent, dus alle buitenactiviteiten vallen af en alles wat binnen moet gebeuren kan ook vanuit bed. Dat noemen wij nog eens een win – win situatie. Daarnaast is slapen als het koud is ook een stuk aangenamer, waar je in de zomer de slaap probeert te vatten in de hitte, kun je in de herfst heerlijk nog een extra dekentje pakken.

2. Extra lang douchen

Moet je er dan toch uit voor je werk of school, dan kun je extra lang genieten van een warme douche. Je kunt gerust tegen je vader zeggen dat het van algemeen belang is, want je wordt er niet vrolijker van als je met koude voeten op je werk of school aankomt en andere mensen ook niet. In de herfst is het nu eenmaal geoorloofd om tien minuten langer te blijven staan.

3. Laagje op laagje

In de zomer loop je het liefst zonder kleding naar buiten, maar aangezien dat niet helemaal sociaal acceptabel is, trek je toch iets aan. Toch is het niet altijd makkelijk om een leuke outfit bij elkaar te krijgen als het heet is. In de herfst moet je er niet aan denken om naakt rond te lopen en kun je laagje over laagje aantrekken en de ideale outfit creëren.

4. Warme dranken

Koffie

In de zomer is het goed om warme thee te drinken om je lichaam te laten wennen aan de warme buiten, maar er zijn maar weinig mensen die dat lekker vinden. Nu het weer kouder is, kun je volop genieten van heerlijke kopjes thee, chocolade melk en koffie. Zelfs bij het opstaan is het geoorloofd om warme chocolademelk te drinken, want het is gewoon zo koud. De herfst is dus zo slecht nog niet.