Het leven is vaak al druk genoeg. Iedere dag sta je weer vroeg op om naar het werk te gaan om vervolgens thuis te komen, te koken, het huis op orde te houden en met een beetje geluk nog wat tijd over te houden voor sociale contacten. Huur moet betaald worden, de rekeningen moeten maandelijks afgeschreven worden en dan hebben we het nog niet over de persoonlijke dingetjes gehad. Het kan dan ook zeker geen kwaad om het jezelf wat makkelijker te maken. Hoe je dat doet, vertellen we je graag!

  1. Maak de keuze om gelukkig te zijn

De eerste gedachtes en gevoelens waar je ‘s ochtends mee wakker wordt bepalen vaak de rest van je dag. Kies er iedere dag weer voor om gelukkig te zijn; wat de dag ook mag brengen. Doe de dingen die je gelukkig maken, volg je passie, realiseer je doelen en plan voldoende tijd voor jezelf vrij. Geluk is een keuze! Zorg er dus voor dat die eerste gedachten ‘s ochtends vroeg positief zijn (niet direct nadenken over het slechte weer dus) en houd die positieve flow de rest van de dag zo lang mogelijk vast!

  1. Leef efficiënt

Kom jij ook vaak uren te kort in je dag? Een efficiëntere dagverdeling kan ontzettend veel helpen en begint al bij de kleine dingetjes. Moet je bijvoorbeeld naar boven toe, neem dan meteen alle items mee die mee naar boven moeten en doe alle taakjes die je boven nog uit moet voeren. Zo hoef je niet iedere keer op en neer en houd je meer tijd over om even lekker voor jezelf te zorgen. Daarnaast zijn er allerlei handige apps die je als tools kunt gebruiken om je dag beter in te delen. Denk aan een app waar je een huishoudschema in bij kunt houden, een to-do list app of zelfs apps die jouw mailtjes automatisch ordenen. Alle beetjes helpen!

  1. De juiste verzekeringen kunnen wonderen doen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat maakt het hebben van de juiste verzekeringen ontzettend belangrijk. Neem de aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO bijvoorbeeld. Deze dekt je niet alleen in Nederland, maar wereldwijd; en dat zorgt dus ook nog eens voor een gerust gevoel wanneer je op vakantie gaat. Mocht je tijdens de vakantie per ongeluk schade maken aan spullen van een ander, hoef je in ieder geval niet over de kosten in te zitten. Sluit de juiste verzekeringen af om hoge kosten te voorkomen. Niet alleen de aansprakelijkheidsverzekering (biedt je dekking bij schade aan andermans spullen), maar ook verzekeringen zoals bijvoorbeeld de rechtsbijstandverzekering (biedt dekking wanneer je rechtshulp nodig hebt), een inboedelverzekering (biedt dekking wanneer er schade aan je inboedel is) en de standaard zorgverzekering zijn er om je leven makkelijker te maken.

  1. Maak kleine besparingen

Geld is vaak een van onze grootste kopzorgen; een mooi moment om zoveel mogelijk te besparen. Hoewel grote besparingen vaak lastig kunnen zijn, zijn er wel veel kleine besparingen die je wat meer ruimte kunnen geven. Gebruik bijvoorbeeld LED verlichting in je woning, zet de verwarming wat minder vaak aan en leg liever een fleecedekentje op de bank. Alle kleine beetjes helpen!

  1. Leef elke dag alsof het je laatste is

  2. Makkelijk leven

Wat als de wereld vandaag zou vergaan? Zou je jezelf dan nog steeds zo druk maken over een file, of stressen om toch op tijd op het werk aan te komen? Waarschijnlijk niet. Met welke mensen zou je die laatste dag door willen brengen? Wat zou je willen doen en waar zou je gelukkig van worden? Een handige manier om het leven wat makkelijker te maken.