Nu de warme dagen zo’n beetje voorbij zijn is het tijd om weer wat goede jeans in je kast klaar te leggen voor het koudere weer. Maar hoe kies je de perfecte jeans uit? We geven je een aantal super handige tips!

1. Doe onderzoek naar de goede merken

Nu kun je natuurlijk een Primark binnenlopen en daar een goedkope jeans aanschaffen, maar dit levert je nog geen comfort of kwaliteit op. Ga liever op zoek naar merken van betere kwaliteit zoals de mooie dames jeans van Esprit bijvoorbeeld. Deze jeans zijn altijd van hoge kwaliteit, super comfortabel en hartstikke betaalbaar. Daarnaast kun je ze in allerlei varianten aanschaffen zodat er altijd een jeans is die bij jou past. Een bootcut jeans bijvoorbeeld, de bekende boyfriend jeans of zelfs speciale jeans van joggingstof.

2. Kijk weer eens goed naar je maten

Zoals je waarschijnlijk al wel weet heeft een jeans (bijna) altijd twee maten: de breedte maat (je taille) en de lengte maat. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe jeans is het natuurlijk wel makkelijk om te weten welke maten je precies hebt; zo voorkom je uren aan geneuzel in het pashokje. Met een handige maattabel (zoals bijvoorbeeld deze online) weet je al snel welke maten jij hebt, en kun je doelgericht op zoek naar je nieuwe jeans.

3. Ontdek jouw type jeans

Misschien weet je al precies welk type jeans jij fijn vindt, of misschien moet je nog op onderzoek uit. Er zijn zoveel verschillende soorten jeans, dat er gegarandeerd een stijl is die jou het meeste aanspreekt. Is comfort bijvoorbeeld ontzettend belangrijk voor je, dan zou je misschien voor de boyfriend jeans of een paar stretch jeans (van joggingstof bijvoorbeeld) kunnen kiezen. Is stijl een absolute must? Dan ga je op zoek naar stoere bootcut of coated jeans.

Jeans kopen

4. Vraag om advies

Wanneer je naar de winkel van een goed merk gaat, kun je de medewerkers in de winkel altijd om advies vragen. Zij weten over het algemeen precies wat zij in het assortiment hebben, en wat voor stijl jij misschien zoekt. Zo helpen ze jou op weg bij het vinden van de perfecte jeans, en hoef jij niet iedere keer het pashokje uit om een nieuwe maat op te zoeken.

5. Trek je schoenen aan

Hoewel je jouw schoenen waarschijnlijk uittrekt wanneer je jeans past, is het belangrijk om ze vervolgens weer aan te doen. Zo zie jij namelijk ook precies hoe die jeans op je schoenen vallen.

6. Let op de kwaliteit (en het materiaal)

Let bij het kopen van jeans altijd op de kwaliteit. Voel goed aan het stof: voelt het dik en ‘zwaar’ aan? Dan is de kans groot dat je kwaliteit in handen hebt. Ontdek ook de mogelijkheden van biologische materialen, deze geven je vaak extra comfort en duurzaamheid!