Wat is er leuker dan zelf een etentje te organiseren voor je vriendinnen? Ondanks dat het hartstikke gezellig is, komen er wel de nodige voorbereidingen bij kijken. Zo kan je ervoor kiezen om een snelle hap te creëren maar je kan er ook een bijzondere twist aangeven. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet hoe jij op een makkelijke manier het perfecte etentje organiseert. Trommel dus maar snel je vriendinnen op!

Etentje thuis organiseren

#1 Maak een planning

Een etentje organiseren begint bij het maken van een goede planning. Of je het nou groot of klein aanpakt, een goede voorbereiding is het halve werk. Prik ruim van te voren al een datum en bedenk wie je allemaal wilt uitnodigen. De dag dat het etentje wordt gegeven speelt ook een grote rol bij de organisatie. Het is bijvoorbeeld niet handig om het etentje na een drukke werkdag te plannen. Vaak is je energielevel dan laag, je hebt minder tijd om alles voor te bereiden en je gaat eerder stressen. Het weekend is daarom een ideale optie voor je etentje. Maak een to-do list met wat er allemaal moet gebeuren op die dag, zo is alles veel overzichtelijker en kan jij relax ter werk gaan.

#2 Menu

Wanneer de datum vaststaat en je weet hoeveel gasten er komen, kan je beginnen met het leukste gedeelte: het menu samenstellen. Bedenk allereerst wat voor etentje het wordt. Zo kan je ervoor kiezen om een feestelijk, chique of juist casual diner te geven. Ook is het belangrijk dat je weet hoeveel gangen je gaat serveren. Ben jij totaal geen keukenprinses? Maak het jezelf dan vooral niet te moeilijk en kies er bijvoorbeeld voor om te gourmetten. Zo hoef jij niet continue te stressen over het eten en kan je zelf ook genieten van je diner. Hoe gezellig is het om met je vrienden rondom de keukentafel je eigen gerechtjes te bereiden? Haal niet de standaard etenswaren in huis maar kies juist voor gevarieerde gourmet recepten .

https://www.gourmetten.nl/gourmet-recepten/

#3 Houd rekening met je gasten

Wanneer jij iets lekkers vindt, betekent het nog niet dat jouw gasten het ook lusten. Laat daarom op tijd aan je gasten weten wat het menu wordt. Check ook voor de zekerheid of er mensen zijn met bepaalde allergieën en wie er vegetarisch zijn. Kies je er bijvoorbeeld voor om een barbecue aan huis  te organiseren op een heerlijke zomerse dag? Vraag dan op welke manier zij hun vlees geserveerd willen hebben. De een houdt van medium rare en de ander meer van well done. Op deze manier breng je niemand in verlegenheid wanneer ze iets voorgeschoteld krijgen wat ze eigenlijk niet lekker vinden.

#4 Aankleding

Alright, het eten is binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Dan is het nu tijd om de laatste puntjes op de i te zetten en daarmee bedoelen we de aankleding van je etentje. Het oog wil natuurlijk ook wat en een mooie tafelschikking doet veel goeds voor de sfeer. Kies voor een mooi tafelkleed en geef de tafel wat kleur door her en der wat bloemen neer te zetten. Zet ook een aantal karaffen met drinken klaar en als finishing touch kan je op ieder bord een gepersonaliseerd menukaartje leggen. Ben je van plan om te gaan gourmetten of barbecueën? Versier dan de tuin met wat lampionnen en zet een muziek box klaar.

#5 Vergeet niet te genieten

De gasten druppelen binnen en het eten is klaar om geserveerd te worden. Het is logisch dat je alles vlekkeloos wilt laten verlopen maar vergeet ook niet om zelf te genieten van je etentje. Gaat iets niet zoals jij had gepland? Ga niet stressen maar zoek naar een makkelijke oplossing. Je vriendinnen willen jou ook altijd wel een handje helpen als jij hulp nodig hebt. Enjoy!