Wie kent het iconische “We should all be feminists” T-shirt van Dior niet? Dit T-shirt werd in 2016 over de runway gestuurd en is ontworpen door ontwerpster Maria Grazia Chiuri. Geen fashion liefhebber? Dan heb je waarschijnlijk geen idee waar we het over hebben. Maar het is wel precies waar dit artikel over gaat. Een statement maken doormiddel van een slogan tee.

De geschiedenis van de slogan tee

Een T-shirt met een quote of slogan is van alle tijden. In de jaren 60 waren er al protestanten die slogan tee’s droegen. De jaren 80 stonden in het teken van goede doelen en de slogan’s werden vervangen voor goede doelen zoals het WNF en Amnesty International. En in de late nineties en begin 2000 zag je vooral veel sport logo’s en branding op een T-shirt prijken. En laat dat nou net weer een comeback hebben gemaakt dit jaar: het logo van een bekend sport of kleding merk op je T-shirt is weer helemaal hot.

De slogan tee, die door Vivienne Westwood in de jaren 70 werd geïntroduceerd op de catwalk is weer terug van weggeweest. Zij kreeg haar inspiratie van een winkel genaamd Mr. Freedom dat Disney slogan tee’s verkocht. Zij ging nog een stapje verder en bracht T-shirts met politieke slogans uit en stuurde die de runway op. Sindsdien is het T-shirt met quote eigenlijk niet weggeweest. Elk fashion seizoen kwam er wel een andere designer met een nieuwe slogan tee.

Een bericht gedeeld door Levi’s® (@levis) op

Zo was er in 2017  een T-shirt waar veel over gesproken werd. Het gaat om het T-shirt met de quote “Why Be Racist, Sexist, Homophobic or Transphobic When You Can Just Be Quiet”. Dit is een quote die door Brandon Male op Twitter is geplaatst en is opgepikt door de 18-jarige(!) ontwerpster Kayla Robinson. De ontwerpster plaatste de quote op een T-shirt in haar nieuwe collectie. Het T-shirt kreeg in augustus 2017 enorm veel aandacht omdat zanger Frank Ocean het droeg tijdens een optreden. Het is een beladen message, maar het feit dat het met behulp van een klassiek kledingstuk de wereld in wordt geholpen, blijft tof!

De leukste quotes voor op een T-shirt

Een slogan tee hoeft niet altijd heel serieus of politiek beladen te zijn. Een T-shirt met een leuke, herkenbare quote is ook tof! We hebben de leukste quotes verzameld die je zo op een sweater of T-shirt kunt bedrukken.

Een bericht gedeeld door ???????? (@h4yleymc) op