De doorzichtige tas heeft dit jaar zijn comeback gemaakt. Tassen en accessoires gemaakt van plastic waren al een grote trend en nu is het  hot dat mensen kunnen zien wat je meedraagt in je tas. De see-trough bag is geen nieuwe trend, want in 2013 werden ze al gespot in verschillende catwalk shows. En nu zien we hem steeds meer op Instagram en on the streets.

We kunnen ons voorstellen dat het best even wennen is om met een doorzichtige tas over straat te lopen. Misschien willen de designers met het ontworpen van deze tassen een diepere betekenis meegeven. Duidelijkheid en transparantie worden steeds belangrijker, ook in de modewereld. Het zijn misschien aparte tassen, maar handig dat zijn ze ook. Bijvoorbeeld als je door de security op het vliegveld moet. En wanneer je tas nat wordt is dat niet zo erg, want met dit materiaal maak je hem in no-time droog ;).

How to style: de doorzichtige tas

Verschillende stijliconen en bloggers gingen je al voor door een doorzichtige tas aan hun look toe te voegen. De plastic bag van Celine is veel gespot aan de arm van menig influencer en blogger. Daarnaast heeft Chanel de klassieke flap bag ook in een doorzichtig jasje (met leuke kleurtjes) gestoken. De tas komt in veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je doorzichtige fanny packs, mini bags, crossbody bags, shoppers en clutches.

Het is de meest uitgesproken tas, omdat je kunt laten zien wat je meedraagt. Daardoor kun je de rest van je look simpel houden, of de tas juist met andere see-trough accessoires als een riem of schoenen combineren! Denk bijvoorbeeld aan een leuk jurkje met een schattig klein, doorzichtig tasje. Of een jeans en T-shirt outfit afgemaakt met een handige doorzichtige shopper voor al je boodschappen. Als je een leuke twist voor je outfit zoekt, is een doorzichtige tas zeker een leuke toevoeging aan je look!

Een bericht gedeeld door Rosey (@rebelrosey) op