Natuurlijk staat Netflix bekend om de geweldige series en chille films. Maar als je de volgende keer weer een aflevering van Pretty Little Liars op wil zetten of Mean Girls voor de zoveelste keer aan wil kikken, bedenk je dan dat er ook geweldige documentaires op Netflix staan. Zo steek je nog wat op van je Netflix en Chill avondje! 

1. The Square

Deze documentaire vertelt het verhaal van de Egyptische revolutie die een aantal jaren geleden plaatsvond. Door de ogen van de Egyptische jongeren leer je steeds meer over de politieke situatie. De documentaire maakt diepe indruk en zorgt ervoor dat je begrip krijgt voor hun idealen. De documentaire laat meerdere perspectieven zien en dat maakt hem zo sterk.

2. Artifact

Deze muziekdocumentaire volgt de band 30 Seconds To Mars tijdens het maken van het album: ‘This is war’. Je ziet dat Jared Leto en de rest van de band na een wereldwijd succes aan hun nieuwe album willen beginnen. Op dat moment raken ze verstrikt in een rechtszaak met hun platenlabel en krijgen ze een claim van 30 miljoen dollar aan hun broek. Een uniek en extreem kijkje in de muziekwereld.

3. Blackfish

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel eens van deze documentaire gehoord. Deze documentaire volgt een Orka in het attractiepark Seaworld. Tijdens het kijken wordt je verliefd op deze prachtige beesten en na het zien van deze documentaire weet je zeker dat Orka’s niet thuishoren in een bassin. De ophef die deze documentaire veroorzaakte, heeft er zelfs voor gezorgd dat Seaworld stopte met Orkashows.

4. Searching for Sugar man

Tijdens het zien van deze documentaire vraag je je elke keer af of je niet stiekem toch naar een speelfilm zit te kijken. Het verhaal van de zoektocht naar muzikant Rodriquez waarover de wildste verhalen rond gaan is echt ongelooflijk. Een superster zonder dat hij zelf wist dat hij wereldberoemd was. De hoop en inspiratie in combinatie met de prachtige muziek maakt deze documentaire tijdloos en ijzersterk.

5. Trophy kids

In Amerika is de druk die er op kinderen wordt gelegd om in alles de beste te zijn een stuk extremer dan hier in Nederland. In deze documentaire wordt dat pijnlijk duidelijk. De ouders in de serie slaan echt helemaal door. Ze denken dat ze het beste met hun kind voor hebben maar dat valt ernstig te betwijfelen. Hun fanatisme wekt woede en veel onbegrip op. Na het zien van deze documentaire ga je je eigen ouders wel meer waarderen.

Welke documentaires missen er nog in dit rijtje? Laat het ons weten!