Vrijdagavond kwam het heftige nieuws naar buiten dat de wereldberoemde dj Avicii op 28-jarige leeftijd is overleden. De Zweedse Tim Bergling, zijn echte naam, kampte al een tijd met gezondheidsproblemen. Zoals overmatig alcohol gebruik, sinds 2016 trad hij ook niet meer op. Waaraan hij is overleden, is nog steeds niet bekent. Eind vorig jaar kwam op Netflix een documentaire online over het leven van de dj. Hierin komt duidelijk de schaduwkant van de muziekwereld naar voren.

  • Filmduur: 1 uur en 37 minuten
  • Releasejaar: 2017
  • Genre: documentaire over muziek
  • Leeftijd: alle leeftijden

Verhaal

True stories geeft een kijkje in de succesvolle carrière van Tim Bergling. Sinds 2011 creëerde Avicii de ene na de andere grote wereldhit. Met zijn hit Levels maakte hij zijn eerste grote doorbraak. In de documentaire is te zien hoeveel passie de dj in zijn werk stopte. Ondanks dat hij aan de top stond in de muziekwereld, was hij niet gelukkig. Het touren bracht veel stres met zich mee voor de dj en hierdoor raakte hij in contact met overmatig alcoholgebruik.

Hij wilde zijn fans graag geven wat er van hem werd verwacht maar zijn lichaam werkte niet mee. Zo werd hij ook verschillende keren opgenomen in ziekenhuizen met ernstige gezondheidsproblemen. Ondanks dat rust nemen het beste medicijn voor de dj zou zijn, ging hij alweer snel verder met zijn wereldtournee. Dit werd ook verwacht van zijn management.

In 2016 besloot de dj definitief te stoppen met optreden. Mentaal en fysiek haalde het Avicii naar beneden en hij werd er ongelukkig van. De dj hoopte op steun, vooral van zijn management. Maar tot verbazing probeerde zijn management hem door te pushen om te blijven touren. Avicii stond 100 procent achter zijn besluit en zijn familie en vrienden steunden hem hier ook in. Naast dat hij stopte met touren, ging hij nog wel verder met muziek produceren. Hij heeft zijn management kort daarna verlaten en hij wilde alleen nog maar dingen doen waar hij gelukkig van werd. Een pijnvolle maar ook vooral ontroerende documentaire over hoe snel het bergafwaarts is gegaan met Avicii.