Waar we een paar dagen geleden nog 10 dingen die zo op je bucket list kunnen voor je op een rijtje hebben gezet, is het nu tijd voor een lijstje met 10 plekken die je tenminste één keer in je leven moet bezoeken.

1. De Egyptische piramides

Het blijft fascinerend dat zoiets groots als piramides eeuwen terug zonder een shovel zijn gebouwd. Als je de kans krijgt, dan is deze toeristische trekpleister sowieso de moeite waard om te bezoeken.

Pyramide Egypte

2. De Chinese muur

De hele muur bewandelen is zo goed als onmogelijk, want de muur is bijna 9000 kilometer, maar een bezoekje brengen aan de Chinese muur en er een stukje over lopen is zeker iets dat je op je bucketlist moet hebben staan.

Chinese muur

3. De Afrikaanse Savanne

Op safari door de uitgestrekte savanne. Dit tropische graslandschap is niet alleen ongelooflijk mooi, maar een leeuw, giraf of olifant in real live zien is wel even andere koek dan op Animal Planet.

De Afrikaanse Savanne

4. De Victoriawatervallen

De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen in Afrika. De watervallen bevinden zich in Zimbabwe en Zambia en zijn zeker een bezoekje waard, als je toch in de buurt bent om op safari te gaan.

Victoria Watervallen

5. De dode zee

De naam dankt dit meer aan het feit dat er geen zichtbare levende wezens voorkomen. Door de hoge concentratie zout (33%) blijft een mens er zonder moeite in drijven. En wat is er nu fijner om te blijven drijven in het water zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen?

Dode zee

6. Het Noorderlicht

Als er iets magisch is om te zien, dat is het wel het Noorderlicht. Sla een dekentje om je heen en geniet van de betoverende lucht.

Noorderlicht

7. Route 66

Als je houdt van lang in de auto zitten, dan is dit ‘the place to be’. De bijna 4000 km lange historische autoweg in de Verenigde Staten is al even opgeheven, maar toeristen kunnen nog steeds een deel van de weg volgen.

Route 66

8. De Taj Mahal

Breng vooral een bezoekje aan de Taj Mahal in Agra en neem ook vooral je vriend mee, dan kun je hem meteen vertellen dat de heerser destijds de tempel bouwde voor zijn vrouw.

Taj Mahal india

9. Antartica

Alles is ijs, sneeuw en water. Trek tien truien en een jas aan, terwijl je gaat kijken naar walvissen, zeehonden en pinguïns.

Antartica pinguin

10. Machu Picchu

Een van de weinige overblijfsels van de Inca’s heeft een rijke geschiedenis en is, ondanks de grote hoogte, absoluut een bezoek waard.

Machu pichu peru