Op vakantie gaan is iets waar we ons het hele jaar op verheugen. Eindelijk even weg uit je werkomgeving en gewoon ultiem genieten. Alleen kan het soms nog wel eens moeilijk zijn om goed voor ogen te hebben wat voor outfits je moet meenemen. Geen paniek, wij hebben voor jou alle kledingtips voor je vakantie op een rijtje gezet.

Kledingvoorschriften

Bij sommige landen moet je eerst goed inlezen over de kledingvoorschriften. In Dubai wordt er bijvoorbeeld afgeraden om als vrouw over straat te gaan met korte rokjes en korte jurkjes. De inwoners zien dat als iets disrespectvol en vinden dat een vrouw zich netjes hoort te bedekken. De laatste jaren is Dubai een ontzettende toeristische plek geworden dus je ziet nu op de straten dat deze regels niet helemaal meer worden nagedragen. Controleer bijvoorbeeld wel in welk deel van het land je zit. Hiermee voorkom je vervelende situaties.

Zon, zee, strand

Naast een paar uitzonderlijke landen mogen we natuurlijk zelf kiezen wat we dragen. Vaak als we op vakantie gaan, kiezen we een land uit waar de zon volop schijnt. Zon, zee en strand staan hierbij dan ook centraal. Neem vooral luchtige kleding mee zoals een kimono. Dit is een ideaal item om over je zwemkleding te dragen als je tussendoor even een marktje gaat bezoeken. Ook fleurt het je outfit meer op als je de rest casual houdt.

Ook kan je een badpak voor je outfit gebruiken. Combineer het bijvoorbeeld met een kort broekje of rokje. Zo lijkt het net of jij een body draagt en het scheelt je ook extra kleding mee sjouwen als je naar het strand gaat. Een hoed is de laatste jaren ook niet meer weg te denken in de zomer. Het is ontzettend hip en het beschermt je tegen de felle zon. Combineer een luchtig jurkje met sandaaltjes en een mooie rieten hoed. Hiermee val jij sowieso op langs de boulevard.

Avontuurlijke vakantie

Onderneem jij liever meer op vakantie? Dan zijn luchtige kleren vaak niet zo heel handig. De meeste luchtige kleren zijn gemaakt van polyester. Als je bijvoorbeeld gaat backpacken of de hele dag op pad gaat, dan zweet je erg snel in dit soort stoffen. Het comfortabelste is om op dit soort dagen een spijkerbroek te dragen met een hemdje. Neem bijvoorbeeld in je tas een vestje mee want je weet nooit of het gaat afkoelen in de avond. Als je veel gaat lopen op vakantie is het niet fijn om slippers of sandalen te dragen. Naast dat je hier snel blaren van krijgt is dit ook niet goed voor je voeten. Kies hierbij voor een sneaker.

Dineren

In de avond koelt het vaak al wat af waardoor de luchtige kleding van overdag net iets te fris zijn. Op vakantie kunnen we er allemaal erg van genieten om uit eten te gaan of in het resort te dineren. Hierbij willen we ons graag even wat meer opdoffen. Combineer bijvoorbeeld een luchtige pantalon met high heels en een top. Of je kan je outfit ook helemaal opfleuren met accessoires. Hou je outfit lekker simpel door een effen jurkje te combineren met statement oorbellen. Hou er wel rekening mee dat je sieraden sneller kunnen verkleuren door de warme temperaturen en de zon. Als het niet echt goud of zilver is geeft dit snel een groene afdruk af.